Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: ismét nyerni tudott Zágrábban a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egyetlen megingást leszámítva végig irányította a zágrábi BL-meccset a MOL-Pick Szeged,
amely megszerezte első győzelmét az idei sorozatban.

Zágrábban folytatódott az idei Bajnokok Ligája-sorozat a MOL-Pick Szeged számára, Juan Carlos Pastor együttese a Nantesban elszenvedett vereség után próbált javítani a sérülések által tizedelt horvát együttes ellen.

A hazaiak szerezték a meccs első gólját, a Pickből Denis Buntic volt először eredményes: a Pick rutinos horvátja remekül játszott, a pazarul védő José Manuel Sierra mellett támadásban is rendre eredményesen tudott játszani a Szeged, az átlövőkkel nem tudott mit kezdeni a Zágráb kapusa, Skok, így az ötperces hazai gólcsendet kihasználva 6-3-ra meglépett a Szeged az első negyed óra végére. Thiagus Petrus üres kapuba lőtt labdája után már öttel is vezetett a Tisza-parti együttes (4-9),a horvátokat Mrakovcic tartotta életben, de mindez csak arra volt elég, hogy állandósuljon a 4-5 gólos különbség. A tavasszal a Szegedet erősítő kapus, Uhr Kastelic sem tudta hatástalanítani a szegedi átlövéseket, Balogh Zsolt értékesített hetese után 17-12-re vezetett a Szeged a szünetben – José Manuel Sierra pedig közel 50%-os hatékonysággal védett.

A szünet után lassabb ritmusban zajlott a játék, a horvátok pedig minden támadásuknál lehozták a kapusukat, így folyamatosan emberelőnyben támadtak – azonban ez sem vezetett eredményre, ugyanis nem engedte közelebb ellenfelét a Szeged. Tíz perc elteltével Bodó Richárd bombája után hét gól volt a Pick előnye (14-21), azonban ez mintha egy picit elaltatta volna a szegedieket, mert ezt egy közel tíz perces gólcsend követte. A hazaiak vérszemet kaptak, és igyekeztek megragadni utolsó esélyüket – hiába kért időt 18-22-nél Juan Carlos Pastor, ez sem tudta fékezni a horvát rohamokat, és hét perccel a lefújás előtt egyetlen gólra csökkentette a különbséget Ravnic, 21-22. Balogh Zsolt hetese törte meg a szegediek részéről felépített jeget, majd a csereként beállt Dmitry Zhitnikov betörései, és Marin Sego védései jelentették a fordulópontot, amivel már a Zágráb sem tudott mit kezdeni. Thiagus Petrus újabb üres kapus gólt szerzett a saját térfeléről, így a végén már nem kellett izgulni, és a MOL-Pick Szeged tavalyhoz hasonlóan ezúttal is nyerni tudott Zágrábban, most 28-23-ra.

Bár a meccs nagy részében az történ a pályán, amit a Pick Szeged akart, egyetlen rosszabb periódus elég volt ahhoz, hogy a Zágráb feljöjjön, az összképet tekintve nem lett volna igazságos, ha pontokat hagy Horvátországban a Szeged. Ezzel megvan a Pick első sikere a nemzetközi porondon a 2017/18-as idényben, azonban hétfőn már Csurgón vár bajnoki a csapatra, majd jövő vasárnap 17 órától jön az idei első hazai fellépés a BL-ben a svéd Kristianstad ellen.

A csoport többi mérkőzésén:

Rhein-Neckar Löwen – Wisla Plock 31-27
HC Vardar – HBC Nantes 27-23
Barcelona – IFK Kristianstad 31-29

Az A csoport állása:

1. HC Vardar 4 pont
2. Rhein-Neckar Löwen 3 pont (+4)
3. Barcelona 3 pont (+2)
4. MOL-Pick Szeged 2 pont (+1)
5. HBC Nantes 2 pont (0)
6. IFK Kristianstad 1 pont (-2)
7. HC Zagreb 1 pont (-5)
8. Wisla Plock 0 pont

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló

HC Zagreb – MOL-Pick Szeged 23 – 28 (12-17)
Zágráb, Zágráb aréna, 4000 néző. Vezette: Kursad Erdogan, Ibrahim Özdeniz (törökök).
Zagreb: Skok – Horvat 2, Z. Markovic 2, J. Valcic, Vori 2, Mandalinic 3, D. Markovic 2/1. Csere: Kastelic (kapus), MRAKOVCIC 5, Susnja 1, Hrstic, T. Valcic, Kontrec, VUGLAC 5, Ravnic 1. Vezetőedző: Kasim Kamenica
MOL-Pick Szeged: SIERRA – Sostaric, BUNTIC 5, Thiagus Petrus 2, Bánhidi 1, Källman 1, Skube. Csere: Gorbok 4, BALOGH 7/3, Gaber 1, Blazevic, Sigurmannsson 1, Bodó 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/1 ill. 6/4.
Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc.

Online közvetítésünk

A mérkőzés 20 órakor kezdődik!

Hirdetés

Kommentek

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Gyermekeknek gyűjtöttek plüssöket a Pick Szeged kézisei

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A gyűjtés december 15-ig tart.

Tovább olvasom

Aktuál