Sport

Kézilabda: gyorsan döntött a Pick Csurgón

Kézilabda: gyorsan döntött a Pick Csurgón

2017. szeptember 25., hétfő
Kézilabda: gyorsan döntött a Pick Csurgón

Az első félidő végére kilenc gólos előnyt dolgozott ki a MOL-Pick Szeged Csurgón, s ezt az előnyét végig is vitte, végül 36-25-re nyert.

A hétvégi, Zágrábban aratott első BL-siker bezsebelése után hétfőn már újabb feladat várt a MOL-Pick Szegedre a hazai pontvadászatban.

Juan Carlos Pastor

együttese a Csurgó otthonában lépett pályára. Az előző bajnokihoz hasonlóan ismét bekerült a keretbe

Zubai Szabolcs

és

Fekete Bálint

, míg

Mario Sostaric

és

Szergej Gorbok

pihenőt kapott. Az orosz egy kisebb sérülést szedett össze a zágrábi találkozón, ezért is jöhetett jól számára a szabadnap. A Csurgó kerete alaposan átalakult a nyáron,

Sótonyi László

együtteséből nyolcan távoztak, heten pedig érkeztek a helyükre, ám a gárda két vereséggel indította az idei bajnokságot. Veszprémben a papírformának megfelelően 31-15-re kaptak ki, majd Komlón szenvedtek szoros, 23-22-s vereséget. A találkozót így is a hazaiak kezdték jobban,

Cehte

és

Hanusz

góljaival 2-0-ra is vezettek, de az első szegedi gólra sem kellett sokat várni,

Stas Skube

a harmadik percben iratkozott fel a góllövők listájára. Ezt további négy szegedi találat követte csurgói válasz nélkül, de a hazaiak nem hagyták leszakítani magukat, 2-5 után felzárkóztak 5-6-ra, majd a 14. percig egy-két góllal vezetett folyamatosan a Pick. 9-10 után ismét egy négygólos futást mutatott be Juan Carlos Pastor csapata,

Bodó

góljával 9-14 állt az eredményjelzőn. Az első félidő meglehetősen sok találatot hozott, s a játékrész végére kinyílt az olló, a szünetben már kilenc góllal vezetett a Pick, s ami még imponálóbb, hogy harminc perc alatt jutottak el a szegediek 23 lőtt gólig. A második játékrész nagyon hasonlóan indult, mint az első: az első percekben nem született szegedi gól, a szünetben pályára lépő

Sierrát

Oliveira

avatta fel három perc elteltével, de a Pick már nem hagyta felzárkózni a Csurgót.

Gaber

, Skube és Bodó öt, a nyáron szerződtetett

Sigurmannsson

hat gólig jutott a vendégeknél, s végül 36-25-s győzelmet arattak. Vasárnap jöhet az idei első hazai BL-meccs, a svéd Kristianstad vendégeskedik az újszegedi sportcsarnokban.

K&H férfi kézilabdaliga, 2. forduló

Csurgó - MOL-Pick Szeged 25-36 (14-23)

Csurgó, 1000 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Csurgó:

Bartucz - Vasics, Oliveira 4, Hanusz 4, Hadziomerovic 2, Cehte 5, Gazdag 3/1. Csere: Vasvári, Tóth A. 1, Mikita 2, Oslak 3, Ferreira 1.

Vezetőedző:

Sótonyi László.

MOL-Pick Szeged:

Sego - Pedro 3, Gaber 5, Blazevic 1, Källman 1, Bodó 5, Skube 5. Csere: Sierra (kapus), Balogh 3/2, Thiagus Petrus, Sigurmannsson 6, Bánhidi 1, Zsitnyikov 1, Buntic 3, Zubai 2, Fekete.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

1/1 ill. 4/2.

Kiállítás:

6 perc ill. 8 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.