Sport

Kajak-kenu: remekeltek a szegediek az ORV-n

Kajak-kenu: remekeltek a szegediek az ORV-n

2017. szeptember 20., szerda
Kajak-kenu: remekeltek a szegediek az ORV-n

Összesen tíz érmet nyertek a Démász Szeged VE sportolói a Csehországban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén (ORV).

Tíz alkalommal állhattak a dobogóra a szegedi fiatalok a Racicében megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén. A Démász Szeged VE utánpótlása bizonyította, ott van a lehetőség a jövő bajnokaiban, az eredményekről a hétvége két éremhalmozóját, az egyaránt öt-öt medált gyűjtött Molnár Csengét és Zombori Dominikot kérdeztük.

Folytatta az éremszerzést

Öt éremmel térhetett haza Molnár Csenge: az Európai Ifjúsági Olimpia Fesztiválról minden színű medált szerzett tehetség ezúttal ezer méteren és kétszáz méter párosban bizonyult a legjobbnak, míg ötszáz méteren egyéniben és párosban is másodikként ért célba, akárcsak ezer méter párosban, 200 méteren pedig negyedikként zárt. "Sikerült azt hoznom, amire számítottam. A 200 méter egyes lehetett volna jobb, de elégedett vagyok. Vártam már az ORV-t, és úgy érzem, sikerült is felpörögnöm rá. Minden nyári versenyem úgy alakult, ahogy azt szerettük volna, az EYOF-on szerzett arany a legkedvesebb számomra. Egész évben, folyamatosan sikerült fejlődnöm" - összegzett Molnár Csenge.

Céljairól elmondta, jövőre az ifjúsági világbajnokságon és az Európa-bajnokságon való szereplés lebeg a szemük előtt, tavasszal pedig kiderül, hogy melyik számokban indul majd. "Most a hosszabb számokat szeretem, de még nincs kimondott kedvencem. Sok versenyünk volt, szinte minden hétvégén vízen voltunk a nyáron. Szerencsére a Dugonics András Piarista Gimnázium sokat segített, tolerálják, hogy sportolok" - válaszolta Molnár Csenge.

Nemzetközileg is kiemelkedett

Mind az öt számában aranyérmet nyert Zombori Dominik: egyesben, párosban és négyesben is a dobogó legtetejére állhatott a tehetséges kenus, aki ereményével a komplett mezőnyből is kiemelkedett - egy évvel korábban ötszáz méter egyesben és 1000 méter párosban tudott nyerni az ORV-n. "Ez volt az utolsó, egyben legeredményesebb ORV-m. A tavalyi eredményemet, a 2 aranyat és a 3 bronzérmet szerettem volna hozni, ezt sikerült túlszárnyalni. Az idei Eb-n és vb-n rengeteg tapasztalatot szereztem, ez lehetett a kulcs. Most már magabiztosan állok oda a rajthoz, nagyon sokat tudtam tanulni Bodonyi Andrástól is a világbajnokságon" - mondta Zombori Dominik. Hozzátette, a verseny előtti kéthetes pihenő alatt ugyan teljesen fel tudott töltődni, miután sok időt tölthetett a családjával és a barátaival, ugyanakkor mégsem a legjobb előjelekkel állhatott rajthoz Csehországban. "Beleestem egy komolyabb betegségbe, ami nehezítette az edzéseket, így nem kipihentem érkeztem a versenyre, fejben sikerült összeszednem magam. Ezen a héten ugyan pihenünk, de szeretnék lejárni "örömkenuzni", majd kezdjük az alapozást a következő évre" - részletezte az immáron hétszeres ORV-bajnok. A következő szezonbeli célokról elmondta, másodéves ifiként szeretne egy olimpiai számban kijutni a világbajnokságra. "Gondolok itt az 1000 méter egyesre vagy párosra, e mellett az 500 méter párost is szeretném folytatni. Inkább az ezer méteres munka felé hajlunk, szeretnénk egyesben odaállni, mert ha ez jól megy, akkor jöhet a páros és a négyes is. Edzések után rögtön megyek haza tanulni, viszont próbálom betartani azt, hogy 22 óránál később ne tanuljak, mert ki kell pihenjem magam. Tavaly két négyesem volt, mindent megteszek azért, hogy a kettő együtt jól menjen" - zárta Zombori Dominik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.