Sport

Jótékonysági futás az újszülöttekért

Jótékonysági futás az újszülöttekért

2017. szeptember 8., péntek
Jótékonysági futás az újszülöttekért

Már hagyományosnak mondható a „Fuss az életekért!” jótékonysági futás, amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára. A mozogni vágyók szeptember 9-én Vizi Andrással, a futás „arcával” és Szombathelyi Nórával (a Fit World edzője) is találkozhatnak a Vértónál.

Szeptember 9-én, a Tágas Tér Fesztivál keretein belül a Sportkoalíció, a SunCity Triathlon Team és a Magyar Közgazdasági Társaság Szegedi Ifjúsági Bizottságának a közreműködésével a Vértó körül futóversenyt rendeznek. Az esemény idei élsportolója Vizi András lesz, aki a Szegedi Gyermekklinika sebésze, számos sporteredmény birtokosa, többek között 2017 júliusa óta Ironman. A bemelegítést Szombathelyi Nóra, a Fit World edzője tartja. Az életmentő futást 1 és 5 km-es távon lehet teljesíteni, amelynek részvételi díja 1000 forint. Nevezni szombaton a helyszínen reggel 8 órától lehet, előzetes regisztrációra már nincs lehetőség. A nevezési díjak 100%-a az Alapítvány munkáját támogatja. A rendezvény célja, felhívni a lakosság figyelmét az Alapítvány életmentő munkájára, illetve a befolyt adomány hozzásegíti a Szolgálatot egy Astrup készülék és a hozzá tartozó tesztek megvásárlásához. A készülék egy csepp vérből képes pontos tájékoztatást adni a beteg állapotáról, aki így a legmegfelelőbb ellátást kaphatja a mentés során. Az előzetes nevezéskor és a futás napján is bárki megtekintheti a koraszülött rohamkocsit, amely évente sok száz gyermeket ment egész Dél-Magyarországon, immmár 25 éve. A rendezvény az eredményhirdetéssel, éremátadással és a támogatók által felajánlott tombolák sorsolásával délben fejeződik be. A hétvégén, illetve a futás napján is lehetőség lesz a Tágas Tér Fesztivál ingyenes programjain is részt venni, amelyről részletesebb információ

ITT

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.