Kultúra

Irodalmi estet rendeznek a Milleniumi kávéházban

Irodalmi estet rendeznek a Milleniumi kávéházban

2017. szeptember 25., hétfő
Irodalmi estet rendeznek a Milleniumi kávéházban

A délvidéki magyarság egyetlen napilapja, a Magyar Szó kiadásában megjelent riportkötetet mutatnak be kedden a Milleniumi kávéház rendezvénytermében.

A délvidéki magyarság egyetlen napilapjának, a Magyar Szónak a munkatársai folyamatosan róják a vidék településeit. A tömbmagyarság által lakott területek mellett a szórványba is eljutottak, és az ott készült riportokat folyamatosan közölték is az újságban. Tudnunk kell, hogy a délvidéki magyarságnak valamivel több mint fele él a Tisza-menti és az észak-bácskai tömbben. A többiek viszont szórványban, sziget-magyar településeken, vagy szerb-többségű falvakban, városokban találhatók. Róluk szól a Magyar Szó kiadásában megjelent Szórványlétben I-II. riportkötete, amelyet Szegeden a Dugonics tér 12. alatti Millenniumi kávéház rendezvénytermében mutatnak be szeptember 26-án, kedden este 6 órai kezdettel. A bemutató vendégei lesznek a Magyar Szó újságírói, szerkesztői, az estet

Balogh József

vezeti. Az estre a belépés díjtalan, de önkéntes adományokat köszönettel fogad a VMDK Szegedi Tagozata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.