Vélemény

Iránytévesztés

Iránytévesztés

2017. szeptember 3., vasárnap
Iránytévesztés

Botka László megint hasba rúgta a kormányt a SZTE tanévnyitó ünnepségén, véleménye szerint ugyanis egyre rosszabb a felsőoktatás az országban. Mindeközben az egyetemnek soha nem volt annyi pénze, mint most. Ellentmondásos, mi megy rossz irányba.

„Nem mehetnek tovább úgy a dolgok Magyarországon, mint eddig, egyre rosszabb a hazai felsőoktatás helyzete” – ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal készült

Botka László

a Szegedi Tudományegyetem

szombati tanévnyitó ünnepségére

. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje évről évre kihasználja ezt a jeles alkalmat arra, hogy páros lábbal rúgja hasba a kormányt. Világos, hogy közelednek a tavaszi választások, dübörög a kampány, de egy ilyen eseményen, ahol több száz izgatott fiatal kezdi meg élete egyik legszebb időszakát, az egyetemi éveit, talán mégsem kellene sárdobálással előrukkolni. A diákokat vélhetően nem érdekli a mocskolódás, és szinte biztos, hogy a polgármester sem lesz népszerűbb és szimpatikusabb ezzel a szemükben. Botka olyat is mondott: Magyarország rossz irányba halad. A kijelentés már csak azért is hangzott furcsán a TIK Kongresszusi Termének falai között, mert néhány perccel előtte a rektor arról számolt be: soha nem tudtak még ennyi pénzből gazdálkodni, mint most, amikor az elkövetkezendő években összesen 47 milliárd forintnyi pályázati forrásból végeznek majd kutatásokat.

Trócsányi László

igazságügyi miniszter pedig később arról tájékoztatott, hogy a kormány mintegy 21 milliárd forintot biztosít a „Szeged zászlóshajójának” minősülő egyetemnek különböző beruházások elősegítésére. A tanévnyitó előtt nem sokkal jelent meg egy hír, ami szerint az MSZP-ben már nemhogy választási győzelemről nem beszélnek, hanem lassan már attól tartanak, hogy jövőre a parlamentbe sem jutnak be. Ami igaz, az igaz: a felmérések szerint valóban egyre kisebb a szegedi polgármester vezette párt támogatottsága. Talán ez számít rossz iránynak, amin el kellene elgondolkodnia a kormányfő-jelöltnek. Mert egy régi mondás is úgy szól: mindenki a saját háza táján sepregessen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.