Írjon nekünk

Közélet

Hadházy csak vádaskodott, válaszokat nem adott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hadházy Ákos az LMP társelnöke tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, amit akart, aztán a kérdésekre lényegében nem válaszolt – írja a Blogstar.

“A legsötétebb ügy, ami engem is megviselt” – kezdte sajtótájékoztatóját Hadházy Ákos, az LMP társelnöke, amelyen a Korábban Érkeztem Alapítvány sikeres pályázatáról beszélt. A zöld párt vezetője – aki a monológjában, majd a kérdésekre adott válaszaiban talán egyetlen alkalommal sem mondta ki a szervezet nevét, csak Lázár Jánosné alapítványaként emlegette, ami nem igaz, hiszen a Miniszterelnökséget vezető miniszter felesége semmiképpen sem tulajdonosa segítő szervezetnek, csak az egyik kurátora – aztán érdemben egyetlen kérdésre sem tudott válaszolni a nagy megviseltségében.

Pedig voltak érdekes felvetések. Például a SZEGEDma.hu-nak az, hogy tudja-e hány családdal, gyerekkel foglalkoznak az alapítványok, amelyek részt vettek a pályázaton. Mert ugye a szegedi székhelyű szervezet 3.120 főt érintő projektet állított össze. Érdekes lett volna, hogy a másik kettő vajon hány családon segít, ám erre nem tudott, vagy nem akart válaszolni Hadházy, aki csak hebegett és egészen másról beszélt.

A politikus egy korábbi megnyilvánulásában lényegében megkérdőjelezte a Korábban Érkeztem Alapítvány legitimitását, hiszen azt írta, hogy a “…két másik valódi alapítvány”, vagyis kétségbe vonta annak a szervezetnek a létét, amely már eddig is sokaknak segített. Az ezzel kapcsolatos felvetésre sem volt igazi válasz, hiszen csak arról hebegett a társelnök, hogy korábban milyen költségvetéssel működött a szervezet. Vagyis ezek szerint eddig sokkal kevesebb pénzből is hasznosan tevékenykedett az alapítvány, nyilván most, amikor nagy célokat tűzhet maga elé még magasabb színvonalon teszi mindezt.

A Korábban Érkeztem Alapítvány Szeged, Gyula és Kecskemét központtal segíti majd a rászorulókat. Ehhez ingatlanokat is bérel majd, de Hadházy állításával ellentétben nem hármat, hanem alkalmazkodva a kérésekhez többet is, vagyis a három mentorház mellett több olyan lakást, házat is bérbe vehet, amely nem az említett városokban található. Sőt, amennyiben az erre szánt összegből marad, akkor azt visszatéríti.

Hadházy az igazi válaszok helyett támadásba lendült és hazugnak nevezte az M1 csatorna Híradóját. Ugyanakkor azt nem tudta elmagyarázni, hogy miért vont párhuzamot korábban a kiskutyák és a koraszülöttek között, márpedig ez az összevetés valóban elhagyta, az amúgy állatorvosi képzettséggel rendelkező politikus száját.

Szóval igazi válaszokat nem kaptunk tőle, ellenben a vádaskodás folytatódott.

Kecskés István

Hirdetés

Kommentek

Közélet

Van, akinek a túlélést jelenti egy kinőtt kabát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

És van, akinek egy tányér paprikás krumpli fejedelmi lakomát. Ma sok hajléktalannak volt szerencséje Szegeden.

Tovább olvasom

Közélet

A legkisebbek a legnagyobb hősök: lilába borult a Dóm

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Minden 10. gyerek koraszülöttként érkezik a világra Magyarországon.

Tovább olvasom

Közélet

Becsöngetés és eladás a Déli Szóban – lapozza online!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Déli Szó huszonegyedik számát november 17-től vehetik kezükbe a Szegeden és a környező településeken élők.

Tovább olvasom

Aktuál