Vélemény

Gyurcsány igazsága

Gyurcsány igazsága

2017. szeptember 5., kedd
Gyurcsány igazsága

Amennyiben kerek-perec kijelentette, hogy Botka-probléma van. Amit Szegeden már régóta tudunk.

Gyurcsány Ferenc

fején találta a szöget. Az őszödi hősből néha kispriccel az igazság, mint a buborékos üdítő a jól felrázott PET-palackból. Csak győzzük eltakarítani a ragadós nyomait!

Kálmán Olgával

a Hír TV-ben hétfőn szerencsére nem a migránsokról beszélgettek, így elmaradt a mélyen szántó gondolatcsere arról, hogy a magyar hatóságok bánásmódja vagy éppen a határunkon felhúzott kerítés változtatja terroristává a „derék” migránsokat. A lassan egy éve egy helyben topogó, még inkább saját maga körül pörgő-forgó ellenzéki össze(nem)fogásról mondta meg a tutit az egykori rossz emlékű, szemkilövőtő kormány első embere. Aki szerint bárki bármit mond, nem Gyurcsány-probléma van, hanem: Botka-probléma. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje ugyanis miközben a DK elnökét sározza kilencedik hónapja, egyetlen megállapodást nem hozott tető alá. (Miközben egyébként saját és pártja támogatottsága is zuhanórepülésbe kezdett.) Úgy is mondhatnánk, hogy Botka (de nehogy bárkinek genderfény vakítson a szemébe, legyen inkább: a Botka-projekt) nem hogy nem hordta ki gyermekét, de még csak a fogantatás lehetőségéig sem jutott el. Bár Gyurcsány azt kívánja

Botka Lászlónak

, hogy „sok küzdelem után mutassa meg azt a képességét, hogy integrálni is tud, hiszen egy vezetőnek ezt kell csinálni”, hozzátette: az ország sokkal színesebb, mint a jelenlegi balliberális ellenzék, és akinek kicsiben nem megy valami, annak bajos lenne a naggyal kísérleteznie. Márpedig valljuk be: nemcsak a kicsiben, de még kisebben sem megy! Szegeden persze mi már régóta tudjuk, hogy Botka-probléma van. Botka-probléma van a városban, mely mellett Mercedes-sebességgel száguldottak el határon inneni és túli regionális riválisai. Ahol nemhogy az érdemi munkahelyteremtésig, de még csak annak stratégiai tervezéséig sem jutottak el tizenöt év alatt. Ahol uszodát nem tudnak építeni, csak rajzolni, miközben – többszörös olimpiai bajnokot idézek – „meghalnak” a helyi vizes sportok, aki pedig csobbanni szeretne, mehet Hódmezővásárhelyre vagy Algyőre. Ahol a jövő építése az óvodák bezárásában teljesedik ki. Ahol nem a potenciális befektetők, hanem a migránsok betelepítésével házaló

Martin Schulz

hátsóját fényesítik. Ahol a SZER (Szegedi Együttműködés Rendszere) csak szavakban, de még inkább sajnos szavakban sem létezik. Ahol aki nincs velünk, az ellenünk, ahol sebészi pontossággal tisztogatott városi cégek nyögik a világnézeti kontraszelekciót. Ahol tort ül a pitiánerség, a kicsinyes politikai bosszú, ahol ha nem tetszik egy ellenzéki képviselő, a hozzá tartozó városrésztől az egyik nap buszjáratot, a másik nap részönkormányzatiságot, a harmadik nap fejlesztési lehetőséget lopnak el. Szóval – köszönjük a szókimondást Gyurcsány Ferencnek – Botka-probléma van. Ezt kell mindenkinek megoldani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.