Hírzóna

Felmentették az elszabadult villamos vezetőjét

Felmentették az elszabadult villamos vezetőjét

2017. szeptember 25., hétfő
Felmentették az elszabadult villamos vezetőjét

Három éve emeltek vádat egy szegedi villamosvezető ellen, mert az általa irányított jármű “elszabadult”. A villamos a 700 méteren át száguldott, végül a Károlyi Máhály Kollégium előtt állt meg.

A Szegedi Járásbíróság felmentő ítéletet hozott

Kiss Zsuzsanna

ügyében, ugyanakkor megállapították, hogy a villamosvezető a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértést elkövette. Az eset óta két év eltelt, a szabálysértés elévült, így a felelősségre vonásnak már nincs „helye”. A büntetőeljárás során felmerült költségeket az állam fizeti. A szegedi villamosvezető ellen még három éve emeltek vádat, mert az általa irányított jármű “elszabadult”, miközben leszállt, és átállított egy váltót. A vádiratban foglaltak szerint a nő 2014. augusztus 26-án reggel 7 órakor hajtott ki a szegedi Pulcz utcai kocsiszínből egy Tatra típusú villamossal. A remízből kiállva a vezető a villamos menetkapcsolóját nullás állásba helyezte, de az előírások ellenére az irányváltó kapcsolót nem állította át, és az áramkört megszakító kulcsot sem vette magához. A mentőkapcsolót véletlenül első fokozatba tette, majd leszállt. A villamos mindeközben elindult és néhány perc alatt annyira felgyorsult, hogy Kiss Zsuzsanna ugyan próbálta utolérni, de lemaradt. A jármű 700 méteren keresztül száguldott, egy forgalmas csomópont piros jelzésénél is áthaladt, végig robogott a Kossuth Lajos sugárúton, majd Károlyi-kollégium előtti megállóban állt meg.A Közlekedésbiztonsági Szervezet szakemberei rekonstruálták a történteket, és kiderült egy műszaki hiba tette lehetővé a villamos „elszabadulását”, a figyelmetlenség mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.