Közélet

Felfüggesztették a gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázatot a dél-alföldi régióban

Felfüggesztették a gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázatot a dél-alföldi régióban

2017. szeptember 27., szerda
Felfüggesztették a gázkonvektorok cseréjére kiírt pályázatot a dél-alföldi régióban

A dél-alföldi régióban szerdán 10 óráig lehetett vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez, ezután a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztették - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdán az MTI-t.

A tárca közölte: eddig öt régióból összesen több mint 4300 pályázat érkezett be az Otthon melege program keretében meghirdetett, földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjére. Legközelebb az észak-magyarországi régióban lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni, szeptember 28-án, csütörtökön reggel 8 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. Az utolsó a közép-dunántúli régió, ahol szeptember 29-től lehet pályázni a forrás kimerüléséig. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a

pályázati portálon

tájékozódhatnak az érdeklődők. A közlemény szerint az Otthon melege program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram a lakóépületekben található gázkonvektorok cseréjére szolgál. A felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Maximális mértéke ingatlanonként és magánszemélyenként az elszámolható bruttó költségek 80 százaléka, de legfeljebb 500 ezer forint. A 2014 szeptemberében indult, jelenleg csaknem 30 milliárd forint keretösszeggel rendelkező program segítségével már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.