Kultúra

Első világháborús vándorkiállítás nyílik Hódmezővásárhelyen

Első világháborús vándorkiállítás nyílik Hódmezővásárhelyen

2017. szeptember 29., péntek
Első világháborús vándorkiállítás nyílik Hódmezővásárhelyen

A Magyar Nemzeti Múzeum országjáró, első világháborús interaktív vándorkiállítása október elsején Hódmezővásárhelyre érkezik.

A 18 méteres félgömb sátorban a látogatók nem egy hagyományos kiállítást tekinthetnek meg, de azt is átérezhetik, milyen lehetett a fronton vagy a hátországban élni 100 évvel ezelőtt. A kiállítás címe: Többes számban, amely arra utal, hogy a XX. században, a tömeggyártás, a tömegpusztítás és a tömegpropaganda századában ebből a háborúból már nemcsak a katonák, hanem az otthon, családfő nélkül maradt asszonyok és a gyerekek sem maradhattak ki. A nemzetek háborújában valamiképpen mindenki részt vett, aki nem fegyverrel, az az otthon maradottak áldozatos munkájával. A vándorkiállítás október 1-jén 12 órakor nyílik meg Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren. A megnyitón köszöntőt mond

Almási István

, Hódmezővásárhely polgármestere és

Varga Benedek

, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. A kiállítást

Lázár János

, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő nyitja meg. A vándorkiállítás október 1-4 között tekinthető meg Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren. A tárlat ingyenesen látogatható. Nyitvatartás: 2017. október 1-jén 14-20 óráig, október 2-3-án 10-20 óráig, október 10-17 óráig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.