Közélet

Előzetesben a szerb kábítószercsempész

Előzetesben a szerb kábítószercsempész

2017. szeptember 21., csütörtök
Előzetesben a szerb kábítószercsempész

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki közel négy kilogramm marihuanát próbált Magyarországra csempészni.

A gyanú szerint a férfi szeptember 17-én este jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelynél. A férfi egy más nevére szóló autót vezetett, amikor is a belépés során elrendelték a gépkocsi tételes ellenőrzését. Ennek során az autó első ülése alatti padlóburkolat alá elrejtve közel négy kilogramm marihuanát foglaltak le. A gyanúsított által becsempészett kábítószer mennyisége jelentősnek minősül. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.