Bulvár

Együtt ünnepelik az állatvédők az Állatok Világnapját Szegeden

Együtt ünnepelik az állatvédők az Állatok Világnapját Szegeden

2017. szeptember 12., kedd
Együtt ünnepelik az állatvédők az Állatok Világnapját Szegeden

Immár második alkalommal ünnepelnek közösen a szegedi és Csongrád megyei állatvédők, civil szervezetek az Állatok Világnapjához kapcsolódva. A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében ezúttal is Szeged ad otthont a közös ünnepnek, amelyet számos családi program, bemutató és állatsimogató kísér.

Az állatbarátok, állatvédők, állatmentők egyik legfontosabb ünnepe minden évben az Állatok Világnapja. Világszerte, így Magyarországon is 1991 óta minden év október 4-én tartják meg, ez egyben az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. Az állatszerető emberek jelentős napjává vált, amely azt hirdeti: az állatoknak is joguk van a tiszteletre, legyenek házi kedvencek, haszon- vagy vadon élő állatok. Ahogy tavaly, az idén is családi és szakmai programokkal, sok játékkal készülnek a szegedi cicamentők a közös ünnepre! Az Állatok Világnapjához kapcsolódva szeptember 30-án, 10 és 15 óra között várják a családokat, állatbarátokat az Árpád térre! Újra lesz állatbemutató, állatsimogató, sétakocsikázás, a gyerekeket játékos Állatútleveles Tudáspróba és sok-sok ajándék várja, a felnőtt gazdikat pedig szaktanácsadásra hívják. "A verőfényes szegedi napsütésben tavaly mintegy kétszáz érdeklődőt vonzott az állatvédő civil szervezetek összefogásával létrejött világnapi ünnep. Reméljük, ezúttal is sokan adják jelét állatszeretetüknek!" - közölte a szervezet. A világnapi ünnepen – hagyományteremtő céllal – adománygyűjtést is tartanak, a befolyó összeget ivartalanítási programra fordítják. "Úgy tapasztaltuk ugyanis az elmúlt hónapokban, hogy igenis igénye a gazdiknak a felelős állattartás elveit követve megelőzni a nem kívánt szaporulatot, csakhogy nagyon sokaknak egyszerűen nincs pénze, hogy elvégeztesse az ivartalanítást. Programunk ezeken a gazdikon kíván segíteni!" - írja a cicamentők közleménye.

Programok:

10.00 - Megnyitó: Hekáné Szondi Ildikó önkormányzati képviselő 10.10-13.00 – Gyermekek Tudáspróbája Állatútlevéllel 12.30-13.00 – AURA habilitációs kutyabemutató 10.00-13.00 – Kiállítás a Zrínyi Ilona Általános Iskola kisdiákjainak alkotásaiból, közönségszavazás a legjobb alkotásra 13.00 – Eredményhirdetés, sorsolás 13.00-15.00 – Sétakocsikázás

Egész nap:

állatsimogató, sátorlátogatások, kötetlen beszélgetés, állatvédelmi-állatjóléti tanácsadás.

Szervező:

Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

Támogató:

Nemzeti Együttműködési Alap

Résztvevők:

• AURA Segítő Kutya Alapítvány • CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület • Dél-Alföldi Állatvédelmi Őrszolgálat • Falvi Betyárok Lovas és Sport Egyesület • Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete • Makói Állatvédő és Természetvédő Egyesület • PDF Állat- és környezetvédelmi Alapítvány • SZTE JGYPK Interaktív Természetismereti Tudástár • Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.