Közélet

Brutális facsonkítások gallyazás helyett Szőregen

Brutális facsonkítások gallyazás helyett Szőregen

2017. szeptember 8., péntek
Brutális facsonkítások gallyazás helyett Szőregen

Barbár módon végezték el a légvezetékek alatti nyesést és gallyazást a Kristály utcában, ráadásul a levágott ágakat több mint egy hónapja nem szállították el.

„Semmi gond nem lenne azzal, ha levágják az ágakat a légvezetéket alatt, hiszen az emberi élet a legfontosabb, ám a munkavégzés módjára nem találnak szavakat a szőregiek” – mutatja

Rózsavölgyi József

önkormányzati képviselő, milyen rombolást végeztek a Kristály utcában több mint egy hónappal ezelőtt. Hozzátette, a kivitelezés barbár módja felveti a kérdést, hogy vajon szakemberek végezték-e a fák megnyesését, arról nem is beszélve, hogy több mint egy hónap sem volt elegendő idő a kivitelezőnek vagy épp a munka megrendelőjének arra, hogy elszállíttassa a gallyakat. A városatya hangsúlyozta, sokan dolgoznak azért, hogy minél több zöldfelület legyen Szegeden, a lakosok is ültetnek fákat, ám amit a Kristály utcában látottak jól bizonyítják, hogy egyeseknek egyáltalán nem fontos a növényzet és környezetünk megóvása. A barbár faágritkítás már csak azért is felháborítja a lakosokat, mert ha valaki a saját portája előtti kiszáradt vagy beteg fát ki szeretné vágatni, akkor időigényes procedúra elé néz: be kell menni az önkormányzathoz, engedélyt kell kérni, 3000 forintos illetéket is kell fizetni, és még azt is meghatározzák számára, hogy milyen fát lehet ültetni az utcára. Rózsavölgyi elmondta, sok kisnyugdíjas a meghatározott fafajtát nem is tudja megvásárolni, mert 8-10 ezer forintot nem tud kiadni egy csemetére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.