Közélet

Brit és afrikai hagyomány Bordányban + FOTÓK

Brit és afrikai hagyomány Bordányban + FOTÓK

2017. szeptember 10., vasárnap
Brit és afrikai hagyomány Bordányban + FOTÓK

Ismét az egyik ősi háziállat, a kecske előtt tisztelgett szombaton Bordány. A nagyközség immár hagyományosan megrendezi a Kecskeversenyt és Helyi Ízek Fesztiválját, hogy egy vidám programmal kedveskedjen a helyi és környékbeli családoknak.

„Sikeres rendezvényen vagyunk túl, a legfontosabb az volt, hogy minél többen részt vegyenek a Park téren tartott családi napunkon. A főzőversenyre 21 csapat nevezett be, a kecskével kapcsolatos, tíz állomásból álló vetélkedőn felnőttek, valamint a 12-ből 10 általános iskolai osztályunk próbálta ki magát” – összegezte a program végén a SZEGEDma.hu-nak

Kiss-Patik Péter

. A település alpolgármestere hozzátette, a megmosolyogtató feladatok között káposztadobó és cipelő verseny, kecsketejivás, valamint biciklis akadálypálya teljesítése is szerepelt. A legnépszerűbbnek azonban mindig a kecskeverseny, azaz a terelés számít. Az állat ugyanis meglehetősen makacs tud lenni, ami sokszor bonyodalmat okozhat annak, aki épp irányítani szeretné. Mókás helyzetek alakulhatnak ki. A Kecskeversenyt ötödik alkalommal szervezték meg, míg a Helyi Ízek Fesztiválját másfél évtizede tartják meg a nagyközségben. A két rendezvényt harmadjára szervezték meg egyszerre. Kiss-Patik Pétertől megtudtuk, a Kecskeverseny ötlete abból adódott, hogy egy különleges eseményt szerettek volna szervezni a helyieknek és a környékbelieknek, és az interneten rátaláltak, hogy Angliában és Afrikában több helyen is így tisztelegnek a kecskék előtt. „Úgy gondoltuk, némiképp itthon is lehet népszerűsíteni őket, ugyanis nagyon hasznos jószágok, elég csak a sajtjukra, vagy a tejükre gondolni” – osztotta meg még velünk az alpolgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.