Vélemény

Blogstar: Kerítést a román határra is!

Blogstar: Kerítést a román határra is!

2017. szeptember 17., vasárnap
Blogstar: Kerítést a román határra is!

Magyarországnak sürgősen fel kellene húzni egy kerítést a román-magyar határszakaszon is, ugyanis egyre több bevándorló akar Románia felől bejutni az országba. Csúri Ákos a Blogstaron foglalt állást a kérdésben.

Na, akkor kard ki kard! Miután már a plafon nélküli migra-szétosztásról hablatyolnak a brüsszeli irodákban, ideje lenne, hogy mi is a sufniba dobjuk a „pc”, komilfó hozzáállásunkat és az adjonisten fogadjistenét mutassuk be. Azaz villámgyorsan kerítést építeni a román-magyar határszakaszra! Miért? Ezért. Idézet következik az index.hu oldalról: „Egyre több menekült próbál Románián keresztül eljutni Nyugat-Európába. Augusztus közepe óta ugyanis már az ötödik menekültekkel megtelt hajót fogták el a román hatóságok a Fekete-tengeren, írja a Yahoo.com. Románia nem tagja a Schengen-zónának és egészen ezidáig viszonylag jól elkerülték őket a bevándorlók. A legutóbbi hajón 150 ember nyomorgott, a harmaduk gyermek. Ezzel 570-re nőtt az iraki, szíriai, iráni, pakisztáni és afganisztáni menekültek száma kevesebb mint egy hónap alatt. Ez egy elég nagy szám, ugyanis 2014-ben – amikor utoljára relatíve sok menekült érkezett a országba – egész évben csak 300-an érkeztek a Fekete-tenger felől. Úgy tűnik, hogy a csempészek megpróbálnak utat találni a Fekete-tengeren keresztül- mondta az EU határvédelmi hivatalának szóvivője. Az embercsempészek 1-3 ezer ezer eurót kérnek el személyenként a török-román útért. A hajók ugyanolyan lélekvesztők, mint amik a mediterrán térségben próbálkoznak, csakhogy a Fekete-tengeren sokkal veszélyesebb hajózni, különösen a hideg hónapokban. (...) Temesváron, közel a magyar határhoz több száz menekült várja, hogy lehetőség adódjon a határátkelésre”. Na, akkor most elő logarléceket, felszabadítani a költségvetési tartalékban erre szánt összeget, villámgyorsan kiválasztani a kivitelezőt és felhúzni a kerítéseket. Javaslom, hogy rögtön az elsőt és a másodikat is. És nagy ívben tojni arra, hogy Merkel Mutti pénzmegvonással fenyeget – igazi demokrata, mi? – bennünket az általuk „szolidaritásnak” hívott országveszejtés elkerülése miatt. És coki.

Csúri Ákos

Forrás:

atlagpolgar.blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.