Közélet

Bakondi: a szolidaritásnak érvényesülnie kell a határvédelemben

Bakondi: a szolidaritásnak érvényesülnie kell a határvédelemben

2017. szeptember 2., szombat
Bakondi: a szolidaritásnak érvényesülnie kell a határvédelemben

A szolidaritásnak az európai határok védelménél is érvényesülnie kell - mondta Bakondi György szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozót megelőzően újságírók előtt.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hozzátette: egyelőre nem tudni, hogy az Európai Unió kifizeti-e a magyar határkerítés költségeinek kért részét, "azt mondták, hogy megvizsgálják a kérdést". Hozzátette: a szolidaritásnak ebben a vonatkozásban is érvényesülnie kell, ha a migrációs nyomás és a többletköltségek miatt az unió támogatja Olaszországot és Görögországot, vagy Bulgáriában a kerítéses határrendészetet, "úgy gondoljuk, hogy okszerű felvetés a magyar kormány részéről" a kerítés támogatása. Részünkről ez politikai felvetés, nem vártuk azt, hogy egy nap alatt pénzt utaljanak át - jegyezte meg.

Orbán Viktor

miniszterelnök levélben kérte arra

Jean-Claude Junckert

, az Európai Bizottság elnökét, hogy a brüsszeli testület 50 százalékban járuljon hozzá a magyar határvédelmi költségekhez, miután "a kerítés megépítésével, háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.