Közélet

B. Nagy László: Az ellenzék nem fog válogatni az eszközökben

B. Nagy László: Az ellenzék nem fog válogatni az eszközökben

2017. szeptember 19., kedd
B. Nagy László: Az ellenzék nem fog válogatni az eszközökben

Az Országgyűlés őszi ülésszakának felszólalásaiból, azok hangneméből B. Nagy László szerint világosan látszik, hogy belpolitikai kérdésekben konstruktív együttműködés nem várható a jövő évi választásokig az ellenzékkel.

Nagyon sokáig téma lesz a migráció hazánkban

B. Nagy László

szerint, nemcsak

az Országgyűlés őszi ülésszakát

megnyitó Orbán-beszéd egy része szólt erről. Az elbukott

kvótaper

is szóba kerület a Parlamentben, amivel kapcsolatban Csongrád megye 2-es számú választókörzetében fideszes országgyűlési képviselője emlékeztetett, az Európai Bíróság döntése szerint nem volt törvénytelen a 120 ezer menedékkérő áthelyezését célzó, kötelező jellegű mechanizmus, hiába támadta meg azt Szlovákia és Magyarország. Az erre vonatkozó szabályozás szeptember 26-án lejár, ezért nem is nagyon értelmezhető B. Nagy szerint. „Ez a döntés csak az előszobája volt a betelepítést célzó szándéknak, ami egész Európát érinti, s amely folyamatból Magyarország továbbra sem kér. Mindent ehhez kell mérni, például a kerítésépítést és azokat a jogszabályokat, amelyeket hoztunk a jogi határzárral kapcsolatban, s továbbra is feltett szándéka a kormányzatnak, hogy nem hajt végre semmilyen betelepítéssel kapcsolatos uniós rendelkezést” – részletezte a honatya. Hozzátette, Magyarország a visegrádi négyekkel abba a tömbbe tartozik, akik nem szeretnének – ahogy

Orbán Viktor

fogalmazott – „bevándorlóország” lenni, míg a nyugat-európai tagállamok pártolják azt. A kormányfő napirend előtti beszédét a frakcióvezetők értékelhették 5-5 percben, s B. Nagy szerint innentől szabadultak el az indulatok. Mint mondta, jól látszik, hogy valóban forró őszre számíthatunk. „Az ellenzék gyakorlatilag semmi újat nem mondott, nincs programjuk, csak a kormányváltás a cél, s ennek megfelelően elég durva hangnemben kezdődött az őszi ülésszak. Úgy gondolom, ez csak a nyitánya annak, amire a következő hónapokban számíthatunk” – jegyezte meg. Kérdésünkre elmondta, nyilván az ellenzék azt hangoztatja, hogy a Fidesz-kormány korrupt, ám ez ellentmond például az Európai Bizottság által vizsgált hazai közbeszerzéseknek. A honatya szerint nem az a gond, hogy éppen mivel támadják a kormányt, s annak van-e alapja, B. Nagy inkább azt látja problémának, hogy nincs rövid, vagy épp hosszú távú programja az ellenzéki pártoknak arra nézve, hogy milyen irányba is haladjon Magyarország. „Program nincs, összefogni sem képesek semmilyen érdek mentén, így nincs más a kezükben, mint a kormány szidalmazása. Ez azonban csak a kezdet volt személyeskedésekkel fűszerezve, várhatóan sokkal durvább eszközöket is be fognak vetni a jövő évi választásokig. Jól szervezett, külföldről finanszírozott szervezetek készülődnek arra, hogy valóban forró őszünk legyen” – összegzett. Kitért arra is, hogy az általa elmondottaknak némiképp ellentmond, hogy minden parlamenti párt egyetértett az ukrán nemzetiségi nyelvhasználattal kapcsolatos törvényének elítéléséről szóló határozati javaslat elfogadásával, de B. Nagy László szerint a hétfői felszólalások hangneméből világosan látszik, hogy belpolitikai kérdésekben konstruktív együttműködés nem várható a jövő évi választásokig az ellenzékkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.