Sport

Atlétika: folytatták remek sorozatukat a Titán TC futói

Atlétika: folytatták remek sorozatukat a Titán TC futói

2017. szeptember 18., hétfő
Atlétika: folytatták remek sorozatukat a Titán TC futói

Ismét éremmel tért haza a váltóbajnokságról a Titán TC csapata, amely 2003 óta csupán egyszer nem állhatott fel a dobogóra - amikor el sem indult a versenyen.

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is két váltóval - fiú és lány - indultak neki a megmérettetésnek a Titán TC versenyzői, amelyről egy ezüst és bronzéremmel tértek haza Szegedre. Az idei évben, tavaszról visszakerült a bajnokság őszre, ahol a nyári szünet és a rövid felkészülési idő még látszott egy-egy váltónál. A szegedieknél sem volt mindenki teljesen száz százalékos, de az elvégzett munkának köszönhetően bízhattak egy jó eredményben. A lányoknál 4x300 méteren a csapat korcsoportjában tíz váltó állt rajthoz két futamban, amelyből a szegediek az elsőben kaptak helyet. Mint kiderült, ez volt az erősebbik futam, amelyben az ARAK (Székesfehérvár) akadémia, és a KARC (Kecskemét) lányai voltak a nagy ellenfelek. Az 1200 méterből közel 1100 métert az élen töltöttek a szegedi lányok, majd a szoros befutó után a dobogó alsó fokára állhattak fel. "Sokat tettek ezért a dobogóért a lányok, és nagy örömet szereztek nekem ezzel a harmadik hellyel" - mondta a verseny után Menyhárt Zoltán, a Titán TC edzője. A fiúknál kicsit más volt helyzet, négy váltó állt rajthoz, ami ekkora országban elég kevés, de az érmekért mindig meg kell dolgozni. "Nem kellene olyan nagy támogatás ennek az atlétikai szakosztálynak, hogy sokkal eredményesebb és működőképesebb legyen, mint az ország többi városában működő kluboknak, csak lenne" - tette hozzá Menyhárt Zoltán.

Eredmények

Serdülő(14-15)leány 4x300m

3.TITÁN TC 2’54,5 (Andó Viola-Kovács Boglárka-Erdei-Strohner Kincső-Hallósy Rita)

Ifjúsági(16-17) fiú 4x400m

3.TITÁN TC 3’39.39 (Szivák Barna-Toronyi Gergely-Nagy Gergő-Nagy Ábris)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.