Sport

Amerikai futball: lenullázta Szlovákiát a magyar védelem

Amerikai futball: lenullázta Szlovákiát a magyar védelem

2017. szeptember 21., csütörtök
Amerikai futball: lenullázta Szlovákiát a magyar védelem

Négy szegedivel a soraiban története második győzelmét aratta a magyar amerikaifutball-válogatott Szlovákia nemzeti csapata ellen, a vártnál egy sokkal simább mérkőzésen A szegedi Németh-testvérek által vezetett védelem gyakorlatilag lenullázta északi szomszédunk támadásait.

Idei első összecsapására készült a magyar amerikaifutball-válogatott, amely Székesfehérváron

két felkészítő táborral hangolt

a találkozóra. A nemzeti csapat keretében ezúttal is helyet kapott négy szegedi:

Németh Márton

,

Németh Bence

és

Demeter Ádám

a Budapest Cowbells játékosai, valamint

Kispál Gábor

, a Gladiators erőssége. A találkozó nem várt magyar dominanciát és nagyarányú (42-3) hazai győzelmet hozott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Németh-testvérek vezette védelem szinte lenullázta a szlovák támadósort, négyszer szerezte meg a levegőben a labdát, s mindössze három pontot engedélyezett felrakni a táblára északi szomszédunknak. "Nem számítottunk ilyen sima mérkőzésre. Belülről, védőjátékosként picit unalmas is volt, mert gyakorlatilag a szlovákoknak nem volt olyan játéka egy-két hosszú akciót leszámítva, ami gondot okozott volna a védelmünknek" – tekintett vissza a múlt szombati találkozóra Németh Márton.

"Végig kontroll alatt tartottuk a találkozót, nagyon bejött az előzetes számításunk, hogy az irányítójuk nem lesz éppen a legjobb, szinte alig tudta az elkapói három-négy méteres körzetébe varázsolni az átadásokat. Azt nem tudom, hogy az összeszokottság hiánya miatt, vagy azért, mert nem tudtak megfelelően felkészülni, de nem várt, könnyed győzelmet arattunk felettük, s bár a közönség remekül szórakozott, a mérkőzés második fele már inkább volt egy közös edzés extra körítéssel" – tette hozzá a Budapest Cowbells védője. A magyar válogatott ezzel története második győzelmét zsebelte be, egy évvel a lengyelek felett aratott 23-22-s, történelmi első sikert követően. A szlovákok ellen sikerült a csapatnak az első védelem által megszerzett touchdown is, Bencsics Márk irányító pedig négy hatpontos átadást is kiosztott a találkozón a társaknak. Ahogy azt Németh Marci is elmondta, a tervek szerint idén még játszik egy barátságos mérkőzést a válogatott, ám az ellenfél egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy a találkozóra hazai pályán, vagy idegenben kerül sor. Fotó: Magyar Amerikai Futball Szövetség, DigitalSport

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.