Sport

A megye számos települése csatlakozik Európai Sporthéthez

A megye számos települése csatlakozik Európai Sporthéthez

2017. szeptember 21., csütörtök
A megye számos települése csatlakozik Európai Sporthéthez

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást.

Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak és azután az egész évben továbbra is aktívak maradjanak. Idén szeptember 23. – és 30. között a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség több tagszervezete különböző sportprogramokkal várja a mozogni, sportolni vágyókat és az összefogásnak köszönhetően a regisztrációk alapján az egy hét alatt közel négyezren választanak többfajta mozgásformát. A futás szerelmesei többek között a sándorfalvi Country Terep Félmaratonon ( szept.23 ), a földeáki „Maratoni Váltó“ futóversenyen ( szept.23 ) , a szegedi III. Nova Futáson ( szept.24 ) és a csongrádi Szüreti Félmaratonon ( szept.24 ) vehetnek részt. Szintén most vasárnap az ATSK Csillag-téri termében amatőr asztalitenisz versenyt rendeznek, emellett a Tornádó Team görkorisai lezárják a szabadtéri szezont ( szept.26 ), a GreenFish SE szervezésében egy Tisza-Maros vízi túrával búcsúznak a nyártól ( szept. 23 ), Deszken szintén a görkorcsolya és a roller kerül előtérbe ( szept.29 ) majd másnap gyalogtúrát rendeznek a településen, Ruzsán kerékpárversenyen és tájfutó versenyen lehet részt venni ( szept. 23 ) míg Szegeden és Makón a Nordic Walkingolást is ki lehet próbálni. Az Európai Sporthét alatt több helyszínen, Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Székkutason, Földeákon, Csongrádon és Makón különböző fitness kategóriájú szabadedzéseket választhatnak a mozogni vágyók. További részletek a

www.csomszisz.hu

, illetve a

www.europaisporthet.hu

honlapokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.