Közélet

A kormányhivatal száz önkéntese szedte a szemetet + FOTÓK

A kormányhivatal száz önkéntese szedte a szemetet + FOTÓK

2017. szeptember 15., péntek
A kormányhivatal száz önkéntese szedte a szemetet + FOTÓK

A hivatal munkatársai öt helyen cselekedtek aktívan környezetükért. Kiderült, alulbecsülték mind saját teljesítményüket, mind a töltés oldalában található szemét mennyiséget. További programokkal is készülnek egész ősszel a környezetvédelem támogatása érdekében.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal mintegy száz munkatársa csatlakozott a TeSzedd akcióhoz, amelynek keretében vállalták környezetük megtisztítását. Öt helyen szedik ma a szemetet, Újszegeden a Torontál térnél, az ártérnél, a kalandpark és környékénél, a Kállay ligetben, a Vadaspark körül, a hátsó parkoló mellett, a Csavar sor sétáló övezetében, valamint a Szövetkezeti úton, MÁV területe közelében. Az akcióterületeket a Szeged Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztályának munkatársai választották ki, akik az év eleje óta tartoznak a szervezetükhöz. „Nincs könnyű dolgunk. Tudtam, hogy szemetes a környék, de az itt tapasztaltak megdöbbentettek. Azt hittem, hogy egész nap tudjuk itt szedni a szemetet, s ehhez elegendő zsákot is kaptunk. 10 órára azonban be kell fejeznünk a munkát, mert annyi a szemét, hogy elfogyott a zsákunk” – fogalmazott

Holubán Csilla

, a Szegedi Járási Hivatal vezetője. Jövőre újból meghirdetik az akciót, s örömmel várják mások csatlakozását is. Elárulta, az akció felvezető része egy programsorozatnak, amelynek célja, hogy az embereket egy szemléletváltás irányába mozgassák. Ennek egyik módja a példamutatás, a pénteki szemétszedés is ennek része. Hatni kívánnak a gyermekekre, hogy már a néhány évesek elsajátítsák a helyes magatartási formákat, törekedjenek környezetük tisztán tartására. Kiállítással készülnek a kormányhivatal Rákóczi téri épületében, a Földművelésügyi Minisztérium és a Természettudományi Múzeum bocsátja a rendelkezésükre a tárgyakat. „A vadon élő növények és állatok kereskedelmét szabályozó nemzetközi egyezmény miatt elkobzott dolgokból nyílik tárlat. Egy hónapig tekinthető meg a kiállítás, erre az időszakra hívjuk a diákokat, mert rendkívüli természetórákon keresztül kívánjuk felhívni a figyelmüket a kérdés fontosságára” – fogalmazott a járási hivatal vezetője. Október 21-én a Földünkért Világnap alkalmából szerveznek programot, a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztályuk a vadasparkba települ ki. 24-én visszatérnek a Rákóczi téri épületbe, az Éghajlatvédelmi Világnap keretein belül a megyei önkormányzattal együttműködve klímastandot állítanak fel, ezen kívül érkeznek előadók a Szegedi Tudományegyetemről és a Körös-Maros Nemzeti Parkból. Bemutatják, hogy a klímaváltozás milyen hatással van a megyében élő állat- és növényfajokra, rajz- és alkotópályázatot is indítanak – ígérte Holubán Csilla. A Csongrád Megyei Önkormányzat munkatársai is csatlakoztak a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció szegedi szemétszedéséhez. A hivatal dolgozói a Csavar sor környékén több zsák szemetet szedtek össze.

Miklós Róbert

területfejlesztési referens elmondta, hogy ő és családja is elkötelezett a környezet és természetvédelem ügye iránt, ezért is tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az akcióban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.