Közélet

A Kormányablak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kialakításában segít

A Kormányablak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kialakításában segít

2017. szeptember 25., hétfő
A Kormányablak az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kialakításában segít

A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az egészségügyi ágazat.

Az egészségügyi személyzet hamarosan elektronikus úton fogja tudni figyelemmel kísérni a betegutat, hozzáférése lesz a gyógyulást segítő információkhoz, adatokhoz. A korszerűsítés egyik alapja az e-személyi, amely megteremti a biztonságos csatlakozást az arra jogosult egészségügyi személyzetnek a Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez. A Csongrád megyei Kormányhivatal már két hónapja úton lévő Kormányablak busza eddig 55 Csongrád megyei helyszínre vitte el az ügyintézés lehetőségét több mint 1100 ügyfélnek megadva a módot arra, hogy ne kelljen a járásközpontba elutaznia személyi okmányai megújítása miatt. A napokban egy kampányban vesz részt a mozgó ügyfélszolgálat: a kormányhivatalok kiemelt feladata ugyanis segíteni, hogy az arra jogosult egészségügyi dolgozók a november 1-i határidő előtt e-személyi igazolvánnyal rendelkezzenek. Ez az okos okmány a feltétele annak, hogy az orvosok az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térhez belépési azonosító útján csatlakozzanak és hozzáférhessenek a gyógykezelést segítő információkhoz, vagy például e-receptet írhassanak, vizsgálati adatokat nyerjenek. Holnap, szeptember 26-án, Deszken, a kórház udvarán segíti a busz az e-személyi ügyintézést, így a dolgozóknak a munkahelyüket sem kellett elhagyni emiatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.