Bulvár

1368 adag ételt tekertek össze rászoruló gyerekeknek Szegeden

1368 adag ételt tekertek össze rászoruló gyerekeknek Szegeden

2017. szeptember 4., hétfő
1368 adag ételt tekertek össze rászoruló gyerekeknek Szegeden

Míg készült a több száz liter halászlé a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon, Szegeden, addig a látogatók 456 hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetésére gyűjtöttek össze adományt. A Tekerj, hogy segíthess! program 2016-ban indult a Budapest Bike Maffia és a Cofidis együttműködésében. Az immáron országos turné első vidéki állomása Szeged volt, ahol a helyi érdekeltségű Szeged Bike Maffia önkéntesei közreműködésével 1368 adag ételt tekertek össze a gyerekeknek a résztvevők.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000-re tehető azon gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon. A hátrányos helyzetű gyermekek alultápláltsága mögött elégtelen mennyiségű és kedvezőtlen minőségi összetételű étkezés áll. A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, támogatást gyűjtsön a rászorulók számára. A gyermekéhezés problémájának enyhítésére a Budapest Bike Maffia és a Cofidis Magyarország először 2016-ban fogott össze, akkor három nap alatt 1365 gyerek napi étkezését sikerült fedezni, idén tavasszal pedig két nap alatt 1188 gyermek étkezésére gyűlt össze támogatás. Ősszel négy vidéki helyszínnel bővült a program, és elsőként Szegeden rendezték meg az akciót, ahol egy nap alatt 456 gyerek napi étkezéséhez elegendő, 1368 adag adomány gyűlt össze. A Tekerj, hogy segíthess! programon a résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehették próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt bicikliken, az 1 km-es versenytáv letekerése három gyerek napi étkezését fedezte a jótékonysági akción. A szegedi kötődésű műsorvezető,

Jáksó László

is a program mellé állt, és bár személyesen most nem tudott részt venni a rendezvényen, így nyilatkozott: „Önmagában az, hogy valaki törődik másokkal, pláne gyerekekkel, már olyasmi, amit épeszű ember csak támogathat. Ha ezt még szórakoztató módon is teszik, az még sok plusz pont. A kerékpározást is szeretem. Szeged városában születtem, és még mindig többet éltem ott, mint bárhol máshol. Gratulálok a szervezőknek, és mindenkinek, aki részt vett az akcióban. Jövőre én is jövök tekerni!” A Cofidis Magyarország a kerékpározás elkötelezett híveként célul tűzte ki bringás programok szervezését és támogatását. „Számunkra rendkívül fontos a társadalmi felelősségvállalás, és nemzetközi szinten elkötelezettek vagyunk a kerékpáros kultúra mellett. A Budapest Bike Maffia tevékenysége rendkívül izgalmas és tiszteletreméltó számunkra, ezért is döntöttünk úgy, hogy a tavalyi sikeres programot követően idén még több helyen rendezzük meg a Tekerj, hogy segíthess! jótékonysági rendezvényt. Mindamellett, hogy szeretnénk népszerűsíteni a hazai kerékpározást, fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a gyermekéhezés problémájára.” - mondta el

Holló Bence

, a Cofidis Magyarország vezérigazgatója. A két szervezet a jövőben további közös megmozdulásokat tervez, melyben hangsúlyos szerepet fog kapni mind a társadalmi támogatás, mind a civil együttműködés. A Tekerj, hogy segíthess! programot szeptemberben még Pécsett, Debrecenben és Hajdúhadházon rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.