Közélet

Závecz Research: erősödik a Fidesz, gyengül az MSZP

Závecz Research: erősödik a Fidesz, gyengül az MSZP

2017. augusztus 23., szerda
Závecz Research: erősödik a Fidesz, gyengül az MSZP
Halász János; Németh Szilárd; Orbán Viktor; Semjén Zsolt

A Fidesz támogatottsága nőtt, a Jobbiké nem változott, az MSZP tábora viszont az elmúlt hónapban két százalékpontot csökkent - derül ki a Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásából.

A Fidesz támogatottsága 24-ről 26 százalékosra nőtt az elmúlt hónapban, a Jobbik híveinek aránya három hónapja változatlan, 13 százalékos, az MSZP támogatottsága viszont az elmúlt hónapban két százalékponttal csökkent, jelenleg a választókorú népesség 10 százaléka sorakozik fel mögéjük. A DK tábora maradt 4 százalékos, az LMP-é kissé emelkedett - 2-ről 3 százalékra. Továbbra is öt párt áll 1 százalékon: a Momentum, az Együtt, a Kétfarkú Kutyapárt, a Liberálisok és a Párbeszéd. A pártot nem választók aránya valamivel csökkent, a legutóbbi 38-ról 36 százalékra. A biztos pártválasztók csoportjába a választók alig több mint egyharmada tartozik, ezért a körükben közzétett adatok tájékoztató jellegűek. Ebben a körben a Fidesz 43 százalékot ér el, a Jobbik 20, az MSZP 17 százalékos. Az elkötelezett és aktív szavazók 8 százaléka támogatja a DK-t, 5 százaléka az LMP-t. Az Együtt 2 százalékos, a Momentum, a Kétfarkú Kutyapárt, a Liberálisok és a Párbeszéd 1-1 százalékos - ezek a legérdekesebb eredményei a ZRI Závecz Research Intézet augusztus közepén, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának. Nyolc hónappal a parlamenti választások előtt a választópolgárok 32 százaléka tartaná jónak, ha a Fidesz maradna kormányon a következő ciklusban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.