Sport

Vízilabda: a motivációban rejtőzhet a ContiTech Szeged Diapolo ereje + FOTÓK

Vízilabda: a motivációban rejtőzhet a ContiTech Szeged Diapolo ereje + FOTÓK

2017. augusztus 7., hétfő
Vízilabda: a motivációban rejtőzhet a ContiTech Szeged Diapolo ereje + FOTÓK
vizilabda009kf

Szinte teljesen kicserélődött kerettel, főképp fiatal játékosokkal vág neki a következő idénynek a ContiTech Diapolo Szeged férfi vízilabda-csapata. Varga Péter együttesének legfőbb célja, hogy jövőre is tagja legyen az élvonal mezőnyének, ám ennél hosszabb távban gondolkoznak.

Mindössze két játékos maradt meg a ContiTech Szeged Diapolo tavalyi keretéből: a kapus

Molnár Dávid

és

Zsigri Bence

kivételével a többi játékos új klubjában kezdi meg a következő szezont, így kvázi egy teljesen új csapat kezdte meg a munkát a napokban. A Ferencvárostól két fiatal érkezett, a magyar állampolgársággal is bíró center,

Vladimir Mickic

mellett

Irmes Márton

is a Szegednél folytatja, miképpen a Vasastól megszerzett

Fodor Richárd

, a Szentestől érkező

Farkas Kristóf

és az Egerből igazolt

Baróthy Miklós

, aki 25 évével tulajdonképpen korelnöke is lesz a csapatnak. A Honvédtól

Korbán Richárd

, az ASI-tól

Szilvasán Patrik

, a KSI-től

Berki Richárd

és a junior-válogatott

Leposa Gábor

, az OSC-től

Sikter Richárd

, valamint Nagyváradról

Szilvasán Bence

csatlakozott a Tisza-partiak keretéhez, amely a klub utánpótlásában szereplő játékosokkal lesz teljes az idény folyamán. "Elkezdtük a munkát, a rávezető hetet követően jövő héten már keményebb foglalkozások várnak a fiúkra. A negyedik héten lesz az első edzőmérkőzésünk. Sok felől érkeztek a játékosok, nem játszottak még együtt, el kell telnie egy bizonyos időnek, hogy csapattá fejlődjenek, és kialakuljanak az ehhez szükséges automatizmusok. Van bőven feladatunk, de azt gondolom, megvan az alapanyagunk, ráadásul a motivációval biztosan nem lesz probléma, hiszen olyan fiatalokat kerestünk, akik szeretnének valamit elérni a vízilabdában, meg akarják mutatni magukat, egy-két játékosnak remélhetőleg válogatottbeli ambíciója is lesz. A körülmények nem a mi malmunkra hajtják a vizet, az uszodánkat felújítják, a partfürdőn sok mindent megtesznek nekünk, segítőkészek, de nem erre vannak berendezkedve. Nehéz időszakot élünk, de bízunk abban, hogyha visszakerülünk a saját uszodánkba, akkor könnyebb dolgunk lesz" - nyilatkozta a munka kezdetéről

Varga Péter

, a ContiTech Szeged Diapolo vezetőedzője. A szegedi klub korábban is szívesen fordult a fiatalok felé, így az érkezők számára adott volt a példa, hiszen azok, akik lehetőséget kaptak, éltek is ezzel. "A hosszú távú célunk, hogy egy olyan fiatal csapatot alakítsunk ki, akik szeretnének fejlődni, és az sem utolsó szempont, hogy itt tanulnának egyetemen, főiskolán Szegeden. A város pozitívuma volt, hogy a vízilabda mellett lehetett tanulni is, az elmúlt évtizedekben is sok ilyen játékos is. Ezzel persze két-három évre "magunkhoz is kötnénk" ezeket a játékosokat. A harmadik tényező a saját utánpótlásunk, ahonnan minél több játékost szeretnénk beépíteni, szerencsére a mostani korosztályokból már lehet látni azokat a játékosokat, akiknek lesz esélye odaérni a felnőtt csapathoz. Bízom abban, hogy ez a három dolog szépen összeáll, és apró lépésenként megvalósulnak a terveink" - részletezte Varga Péter, aki hozzátette, mindezek mellett az is segítené őket, ha az Etelka sorra tervezett fedett uszoda is mihamarabb elkészülne. Az új idény kihívása mást kíván a szegediek edzőjétől is: ennek kapcsán úgy fogalmazott, önmagának is át kell állnia a mostani feladatra, hiszen a fiatal játékosoknak a legfontosabb, hogy megkapják a megfelelő képzést és terhelést, ez viszont nem egyik napról a másikra megy. "Ehhez megint csak türelem és sok-sok munka és alázat kell. Ez a részemről is így kell, hogy legyen, türelmesebbnek kell lennem, ez egy ilyen időszak - nem elfeledve a végső célt, hogy bent maradjunk az első osztályban" - zárta Varga Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.