Közélet

Vízágyúkkal szorították ki a migránsokat Róma központi parkjából

Vízágyúkkal szorították ki a migránsokat Róma központi parkjából

2017. augusztus 24., csütörtök
Vízágyúkkal szorították ki a migránsokat Róma központi parkjából
Romavizagyu576x356

Vízágyúkkal távolították el csütörtök kora reggel a Termini római központi vasútállomás előtti parkban letelepedett migránsokat, akik kövekkel, üvegekkel dobálták meg a velük szemben fellépő rendőröket.

Helyszíni jelentések szerint utcai csatatérré változott Róma egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja, a Termini-pályaudvar előtti tér. A vízágyúk és a rohamrendőrök lépésről-lépésre szorították ki a zöldterületeken, fák alatt, virágágyasokban letelepedett, többségében afrikai férfiakat. A rendőri fellépésre ébredt migránsok minden kezük ügyébe kerülő tárggyal válaszoltak: köveket, üvegeket és kisebb gázpalackokat dobáltak a rendőrökre. Két migránst őrizetbe vettek. A római idegenrendészet közleménye szerint a mintegy száz migránst korábban egy üresen álló közeli épületből távolították el. Más szálláslehetőséget ajánlottak fel nekik, de ezt elutasították, és szombaton a vasútállomás előtti téren telepedtek le, ahol naponta több százezren haladnak át az ott lévő buszmegállók miatt is. A hatóságok szerint a közterületen letelepedett migránsok veszélyt jelentettek, mivel főzéshez tüzet gyújtottak és ehhez gázpalackokat is használtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.