Kultúra

Visszakapta kezét a Kárász utcai szobor + FOTÓK

Visszakapta kezét a Kárász utcai szobor + FOTÓK

2017. augusztus 16., szerda
Visszakapta kezét a Kárász utcai szobor + FOTÓK
szobor_helyreallitas006kf

Egy autó tolatott neki a Kárász utca végén található szoborkompozíciónak két hete, komoly károkat okozva, szerda délelőtt állították helyre a műalkotást.

Kiegészült a sérült szoborcsoport a Kárász utca Dugonics tér felőli végén. Két hete

számoltunk be róla

, hogy egy éjszaka bulizó fiatalok hajtottak be autóval a sétálóutcába, tolatás közben kibillentette a szobrot és a követ a helyéről, valamint letörte az anya karját. Ma megtörtént a helyreállítás, így újra teljes a szoborcsoport, újra van keze a nőalaknak, valamint a talapzat is visszanyerte eredeti formáját.

Kligl Sándor

szoborcsoportja sokak kedvence a Kárász utca Dugonics térhez közelebbi részén. A Munkácsy-díjas szegedi szobrászművésznek 2002-ben avatták fel a négyalakos szoborkompozícióját, az egyik oldalon utcazenész, a másikon pedig a hegedűst néző nő, egy gyermek és egy kutya látható. Nem először rongálták meg az alkotásokat, két évvel ezelőtt a pulit próbálták meg ellopni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.