Közélet

Várhatóan határozatképtelen lesz az Országgyűlés rendkívüli ülése

Várhatóan határozatképtelen lesz az Országgyűlés rendkívüli ülése

2017. augusztus 16., szerda
Várhatóan határozatképtelen lesz az Országgyűlés rendkívüli ülése

Hétfőn tartja ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli ülését az Országgyűlés, amely a kormánypárti nyilatkozatok alapján a fideszes és KDNP-s képviselők távolmaradása miatt várhatóan nem lesz határozatképes.

A parlament honlapján szerdán közzétett napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyeket a napirend elfogadása után az interpellációk, az azonnali kérdések és válaszok, majd a kérdések követnének. Ezek után kezdenék tárgyalni a "lex CEU eltörléséről" szóló szocialista, valamint a kilakoltatási moratórium megújítását szorgalmazó LMP-s indítványt. A Ház azonban várhatóan határozatképtelen lesz: Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője múlt vasárnap a Kossuth rádióban jelezte, nem fognak elmenni a rendkívüli ülésre, mert semmi ok nincs arra, hogy nyáron összeüljön a parlament. Kérdésre szerdai sajtótájékoztatóján Budai Gyula fideszes képviselő is megerősítette a kormánypárti képviselők távolmaradását. A rendkívüli ülés összehívásához szükséges kezdeményezést az MSZP-sek mellett az LMP-frakció tagjai és a független képviselők írták alá. Az MSZP "a lex CEU" néven elhíresült felsőoktatási törvény eltörlése érdekében tett javaslatot a parlament ülésének összehívására, ezt az LMP támogatta, és hozzátett még egy napirendet, amely a devizahitelesek kilakoltatásának megakadályozását célozza - ismertette korábban Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.