Közélet

Tényleges életfogytiglanra ítélt, börtönben ülő rabot vádolnak terrorizmussal Romániában

Tényleges életfogytiglanra ítélt, börtönben ülő rabot vádolnak terrorizmussal Romániában

2017. augusztus 3., csütörtök
Tényleges életfogytiglanra ítélt, börtönben ülő rabot vádolnak terrorizmussal Romániában

Egy tényleges életfogytiglanra ítélt, börtönben ülő negyven éves férfi ellen emelt vádat csütörtökön a román szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT), amiért több ízben halálosan megfenyegette egy uniós ország romániai külképviseletének munkatársait.

Marian Enachet

- aki még tizenévesként került rács mögé, így élete nagyobbik részét börtönben töltötte - a Facebook segítette hozzá, hogy megtalálja élete szerelmét. Amikor azonban kiderült, hogy külföldön élő választottja nem viszonozza gyengéd érzelmeit, bosszúból megpróbálta elérni, hogy a nőt kiutasítsák az illető (a DIICOT által meg nem nevezett) országból. A férfi tavaly decemberben előbb levélben, majd szilveszter körül hét alkalommal telefonon is azzal fenyegette meg a szóban forgó ország külképviseletének alkalmazottait, hogy agyonlövi őket, ha nem nyilvánítják "nemkívánatos személynek" volt szerelmét. A maga részéről ezt vélhetően komolyan is gondolta, tekintettel arra, hogy két különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve egy harmadik, előre megfontolt emberölési kísérlet miatt került rács mögé. Csak az a kérdés maradt homályban, miként váltotta volna valóra fenyegetését a tulceai fegyházban őrzött elítélt és hogyan fogják súlyosbítani büntetését, ha a bíróság terroristaként is bűnösnek találja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.