Közélet

Szombaton a nap második felében érkezhet a hidegfront

Szombaton a nap második felében érkezhet a hidegfront

2017. augusztus 16., szerda
Szombaton a nap második felében érkezhet a hidegfront

A friss előrejelzések szerint továbbra is szombaton, valószínűleg a nap második felében érkezik a hidegfront; vasárnap estére csökkenhet a "csapadékhajlam" - számolt be röviden az ünnepi hétvége időjárásáról az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután Facebook-oldalán.

Azt írták: a szombaton várható hidegfront előbb a Dunántúlt, majd este a középső megyéket is eléri. Vasárnap eleinte több helyen eshet, majd nyugat felől szakadozik a felhőzet, estére jelentősen csökkenhet a csapadékhajlam. A Dunántúlon és a keleti megyékben lehet erős az északi, északnyugati szél - tették hozzá. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerda délutáni közleményében kiemelte: mindenkit arra kérnek, hogy mielőtt elindulnak az ünnepi rendezvényekre, tájékozódjanak az időjárási előrejelzésről, illetve az érvényben lévő vagy várható meteorológiai riasztásokról, a rendezvényen pedig minden esetben tartsák be a szervezők és a hatóságok utasításait. A várható időjárásról, és ennek nyomán a rendezvények lebonyolításáról szombat délután tartanak sajtótájékoztatót az államalapítás ünnepének központi rendezvényeinek biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs központjában, a rendőrség Teve utcai székházában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.