Kultúra

Szegedre költözik Párizs + FOTÓK

Szegedre költözik Párizs + FOTÓK

2017. augusztus 11., péntek
Szegedre költözik Párizs + FOTÓK
notre_dame-i_toronyor062kf

Különleges szerelmi háromszög elevenedik meg a Dóm téren a középkori Párizs hangulatával fűszerezve a Szegedi Szabadtéri Játékok mai debütáló előadásán.

Az Oscar-díjra is jelölt Disney-dalokkal érkező világsikerű musicalt, amely a szerelemről, hősiességről és elfogadásról szól, hat alkalommal láthatja majd a közönség a Dóm téren.

Victor Hugo

regényéből Oscar-díjas csapat,

Alan Menken

és

Stephen Schwartz

írt nagysikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre Szegedre érkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház jóvoltából. A musicalt még sosem láthatta a hazai közönség Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben, melynek hangulata megidézi a világhírű francia katedrálist is. Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, melynek dalait szintén jelölték Hollywood híres aranyszobrára. Csodálatos történet tárul a nézők szeme elé, melyben a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat. Az előadást

Kerényi Miklós Gábor KERO

rendezi, a főszerepet pedig a nemrég Magyarország legsokoldalúbb előadójának választott

Veréb Tamás

játssza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.