Írjon nekünk

Szórakozás

Szegedi Szabadtéri: A jövő év nagy durranása az Apáca Show lesz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szabadteri_sajttaj002kf

Megkezdődött a jegyértékesítés a Szegedi Szabadtéri 2018-as évadára. A Mamma Mia! helyett az Apáca Show lesz a jövő évi program szuperprodukciója, de az idei évad nagy sikere a Notre Dame-i toronyőr is visszatér.

Habár még hat Dóm téri előadás van hátra a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadából, a fesztivál máris meghirdette a jövő évi műsorát. A szervezők lényegében már egy darab jegyet sem tudnak eladni, csupán szóló belépők maradtak egy-egy előadásra. Ezért úgy döntöttek, nem titkolják tovább az új produkciókat, és az ideje korán előkészített műsorok jegyértékesítéseit megkezdik. “Az érdeklődőkkel nehéz szívvel közöltük az elmúlt napokban, hogy nincs számukra szabad belépőnk egy programra sem – mondta Herczeg Tamás a REÖK és a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója. Harangozó Gyula a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója kiemelte, fontosnak tartják továbbra is megőrizni a fesztivál változatosságát, ezért ismét sokszínű palettával várják a közönséget. „Sikerült visszacsempésznünk a szegedi deszkákra az opera műfaját, tavaly Wagner produkcióval, idén pedig Puccini Tosca-jával nyűgöztük le a látogatókat, ezért jövőre is operával indul az évad” – tette hozzá a művészeti igazgató.

Az első produkció egy népszerű közönség kedvenc lesz, Verdi Rigoletto-ja huszonegy év után tér vissza ismét a közönség elé. Az operát utoljára 1987-be lehetett látni a Dóm téri deszkákon. Ezt követőn musical produkcióval folytatódnak az előadások. Alföldi Róbert rendezésében, és Stohl András címszereplésével idén mutatja be a Zikkurat Ügynökség minden idők egyik legkedveltebb musicaljét. A Hegedűs a háztetőn című darabot még soha nem láthatták a szabadtéri színpadán. Ezt követően visszatér az idei évad sikere a Notre Dame-i toronyőr. Herczeg Tamás elmondta a bemutató még előttük van, két hét múlva debütál a szuperprodukció, de a Budapesti Operettszínházzal közösen létrehozott projektnek már most is példátlan a sikere, már hónapokkal ezelőtt alig lehetett jegyet kapni rá. A Shakespeare sorozatot sem szakítják meg a szervezők, de egy picit tovább lépnek. Két fergeteges vígjáték után az eddigiekben mellőzött próza műfaját szeretnék belopni a szegediek szívébe. A világ egyik legizgalmasabb szerelmi története a Rómeó és Júlia dobogtathatja majd meg a szíveket. A jövő év nagy durranása az Apáca Show lesz, ami a Mamma Mia!-hoz hasonlóan szintén egy népszerű filmből készült. A közönség a 90-es évek ikonikus vígjátékából készült musicalsikert Magyarországon még sohasem láthatta. Itt mutatják be elsőként a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken darabját, aki többek közt a Szépség és a Szörnyeteget, az Aladint, A kis hableányt és A Notre Dame-i toronyőrt is jegyzi. A szervezők a vérpezsdítő soul és disco-dallamokkal fűszerezett produkciót méltó folytatásának tartják a popslágerekkel hódító Mamma Mia!-nak.

Az előadások évről-évre modernebbek, ezáltal a szükséges felszerelésekre is nagyobb összeget kell fordítani. „A növekvő bevételek mellett növekvő kiadások is vannak, azt kell, hogy mondjam a bevételek fedezik a működésünket. A kőszínházakkal ellentétben mi a bizalmat áruljuk első sorban, óriási a felelősség rajtunk, hogy a jegyeket jövőre is megvegyék” – fogalmazott Harangozó Gyula. Ajándék koncert a hagyományokhoz híven jövőre is lesz, aminek részleteiről később adnak bővebb tájékoztatást. A 2018-as évad meghirdetésével egy időben az új produkciókra szóló jegyek értékesítése is megkezdődött. Belépőt már 3395 forintért válthatnak a jövő nyári programokra.

Hirdetés

Kommentek

Szórakozás

Filmajánló: kövessék végig Ferdinánd, a bika elképesztő kalandjait

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ferdinánd egy termetes bika hatalmas szívvel.

Tovább olvasom

Szórakozás

Megnyitott a szegedi Starbucks

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Árkád bevásárlóközpontban megnyílt Magyarország 20. Starbucks kávézója.

Tovább olvasom

Szórakozás

A Viszkis ismét nagyot kaszált!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Véget ért a TV2-n futó Ázsia Expressz műsora. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál