Közélet

Szabó Tünde: félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel

Szabó Tünde: félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel

2017. augusztus 2., szerda
Szabó Tünde: félszáz település gazdagodik tanuszodával, tornateremmel

Szabó Tünde sportállamtitkár bejelentése szerint a szeptemberben induló tanévben közel ötven hazai településen készül el új tanuszoda, tornaterem, tanterem, illetve újonnan épített iskola.

Szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a beruházások teljes mértékben kormányzati forrásból valósulnak meg, a helyi önkormányzatoknak nem kellett önerőt biztosítaniuk. "Sőt, a tanuszoda fenntartása sem jelent nekik terhet, mert a kormány magára vállalja az uszodák üzemeltetését is" - fogalmazott. Az átadások a következő hónapokban történnek meg, többnyire az új tanév elején, több helyütt pedig 2018 tavaszán.

Szabó Tünde

hangsúlyozta, hogy a kormányzat változatlanul elkötelezett a tornaterem-építési és tanuszoda-fejlesztési beruházások mellett, amelyekre 17,7 milliárd forintot fordít. A jövőben, a három éve elfogadott Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program második ütemében várhatóan további 26 tanuszoda és 20 tornaterem fog megépülni - tudatta a sportért felelős államtitkár. "A fejlesztések célja, hogy a gyermekek szebb és jobb körülmények között tanulhassanak, valamint hogy megteremtsék a mindennapos testnevelés és az úszásoktatás feltételeit, több lehetőséget biztosítva ezáltal a rendszeres testmozgásra, sportolásra" - fűzte hozzá. Az új tanévben komplett vadonatúj iskola öt településen épül meg, tanuszodát Borsodban és Pest megyében négy-négy, Szabolcsban három, Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Fejérben kettő-kettő, Békésben, Baranyában, Hevesben, Hajdú-Biharban, Nógrádban, Veszprém megyében és Tolnában egy-egy, vagyis összesen 22 település kap. Új tornateremmel 13, tanteremmel pedig hat település gazdagodik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.