Sport

Strandfoci: a bronzért játszhat szombaton az FC Junior Sport

Strandfoci: a bronzért játszhat szombaton az FC Junior Sport

2017. augusztus 4., péntek
Strandfoci: a bronzért játszhat szombaton az FC Junior Sport
strandfoci_fc_junior_sport_deak_donat

Végig futott az eredmény után az FC Junior Sport a Gyöngyös elleni elődöntőben, így szombaton a harmadik helyért léphetnek homokra a szegediek.

Már az első másodpercekben hátrányba került a Szeged,

Stefan Maier

hamar előnyhöz juttatta övéit, mi több, két perccel később némi szerencsével ugyan, de már 2-0-ra vezetett a Heves megyei együttes. Megfogta a gyorsan bekapott két gól az FC Junior Sportot, amely nem tudott igazán komoly lövőhelyzetet kidolgozni, ellenben a Gyöngyös felszabadultan, könnyedebben játszott. A második harmadban egy kipattanónál volt leleményes

Csoszánszki Dávid

, aki elhúzta

Lipők Benjamin

mellett a labdát, ezzel 0-3 - ráadásul nem sokkal később egy tiszta szabadrúgást is elhibázott a Szeged, amit Csoszánszki megdöbbentett, így már 4-0-ra vezetett a Gyöngyös. A harmad hajrájában aztán a szögletre érkező

Rutai Balázs

megszerezte a szegediek szépítő gólját, de hamar jött a válasz, miután Csoszánszki megszerezte mesterhármasig jutott, miután egy szép gólt ollózva visszaállította a négygólos különbséget.

Deák Donát

kapáslövésévél még egy halvány remény mutatkozott arra, hogy elkerüli a vereséget a Szeged, azonban az utolsó harmadban egy perc alatt kétszer is betaláló Gyöngös hamar éreztette, hogy itt ma nem ad esélyt - a támadásban jóval könnyedebben és pontosabban futballozó hevesi csapat végül 9-4-re nyert, így ő játszhat a bajnoki címért, míg a Szeged számára maradt a bronzérem lehetősége. A harmadik helyért szombaton 14.30-tól a Jászfényszaru ellen játszik az FC Junior Sport az idény utolsó mérkőzésén.

Nemzeti Strandlabdarúgó Liga, elődöntő

FC Junior Sport - Energia SC Gyöngyös 4 - 9 (0-2, 2-3, 2-4)

Siófok, MLSZ Beach Aréna. Vezette: Legeza László, Jakab Árpád (Hanyecz Bence).

FC Junior Sport:

Lipők - Deák 1, Szentes Bíró, Rutai 3, Bullás. Csere: Nagy G. (kapus), Masato, TOmoyuki, Takács R., Gac.

Vezetőedző:

Paulo Marcelo Rocha.

Gyöngyös:

Tóth - Meier 2, Ábel 2, Bruno Mendes, Berkes. Csere: Iváncsik (kapus), Gulyás 1, Csoszánszki 3, Patócs 1, Bartha.

Vezetőedző:

Izsvák Zsolt.

Online közvetítésünk

VÉGE

III. harmad 4-9 (0-2, 2-3, 2-4)

36'

Még egy ollózás Rutaitól, de eltalája a védőt vele. A Gyöngyös már nem sokat gondolkozik, inkább kivágják oldalra a labdát. Ez a vége, ugyan korán hátrányba került a Szeged, de a folytatásban nem tudott támadásban olyan felszabadultan játszani, mint a Gyöngyös, így Paulo Marcelo Rocha tanítványai szombaton a bronzéremért játszhatnak a Jászfényszaru ellen.

35'

Tóth vetődik ki egy előrelőtt labdára, nem sikerül ellőnni mellette. Ezt már igen, Rutai volt szemfüles, 4-9.

35'

Egy nagy bomba Szentes Bírótól, Tóth a keresztléc segítségével hárítja. Rutai a homokon, de nincs fault.

34'

Bruno Mendes is kiszorított szögből próbálkozik, de Lipők rajta volt a röviden.

33'

Majdnem ott az újabb szegedi gól! Szépen ment el Bullás, aki a kapust is kicselezte, de kisodródott vele, és nem tudta már a védő mellett ellőni. A korner után egy ollózás, de ez a kapu fölé megy.

32'

Izgalmakat már nem tartogatnak az utolsó percek, sajnos a rossz kezdés rányomta a bélyegét a Junior játékára.Újabb gyöngyösi szabadrúgás: ezt most Lipők hatástalanítja. Rutai szépít, aki kapásból lövi ki a bal alsót, 3-9.

31'

Egy fault utáni szabadrúgást végezhet el a Gyöngyös: Meier pedig végleg eldönti, lövése elzúg Lipők mellett, ezzel 9-2 a Gyöngyösnek.

30'

Rutai távoli szabadrúgása száll a kapu fölé. A Gyöngyös igyekszik eldugni a labdát, nem sietik el a játékot.

29'

Lipők kidobása után egy picit hosszú a fejes Rutainak, így nem tud lőni közelről. Egy távoli szegedi lövés csorog el a kapu mellett.

28'

Szerencséje sincs a Szegednek, a lecsorgóra még pont odaér a gyöngyösi védő Szentes Bíró előtt. Megint egy ollózás, ez után a sarokból jöhet a Gyöngyös. Visszajut egészen Tóthig, nincs is belőle lövés.

28'

Egy ráemelt labda, de Tóth ezt lehúzza. Csoszánszki faultol még időben, így nincs szegedi kontra. Tomoyuki szabadrúgását fogja Tóth.

27'

Büntető a Gyöngyösnek! Könnyelmű ítélet, de a tényen nem változtat: Ábel pedig magabiztosan gurít a bal alsóba, 2-8.

27'

Tóth is rálövi a felpattanó labdát, de Lipők rajta van. Huszáros hajrá kellene a Szegedtől már az ikszért is.

26'

Ma a Gyöngyösnek szinte minden összejön: jóformán a félpályán pörgeti fel magának Patócs, majd egy elképesztően szép gólt lő ollózva, 2-7...

25'

Nincs komoly helyzet a középkezdésből. Viszont a sarokból megcsinálja a Gyöngyös, és cimbalomszögből Ábel a léc alá emeli bokából, 2-6 - megint az elején kap gólt a Szeged!

II. harmad 2-5 (0-2, 2-3)

24'

Még egy ollózás belefért a szegediektől, de elmegy a kapu felett: ez a harmad vége, ha nem is ledolgozhatatlan, de komoly hátrányban van a Junior Sport az utolsó játékrész előtt.

23'

Szegedi fault, nagyon jó helyről lőhet a Gyöngyös: a lapos lövés kijön Lipőkről, majd a centerezést is lehúzza a kapus. Egy lecsorgót Deák kapásból a léc alá vág, szép volt, 2-5!

23'

Aj, de kár ezért! Deák nem tudja levenni a labdát, a felpattanóra pedig Csoszánszki ezúttal is lecsap, de most egy kiváló mozdulattal, ollózva rúgja Lipők feje fölött, a léc alá a labdát, 1-5.

23'

Egy éles szögből előtt labda Bruno Mendestől, de elzúg keresztbe a kapu előtt. Bullás fekteti el ellenfelét a túloldalon, viszont ha centikkel is, de elkerüli a kaput lövése.

22'

Szép összjáték Tomoyuki és Bullás között, de egy picit hosszú a visszatett labda.

21'

Nagyot kap Szentes Bíró a félpályánál, ezzel együtt újabb jó helyről járó szabadrúgás, a kapuval szemből próbálkozhat a Szeged: erre is leér Tóth, remekül véd sajnos a Gyöngyös kapusa. Ez viszont már bent van, a sarokrúgás után középen érkezett Rutai, aki megszerzi a szegedi szépítőgólt, 1-4!

20'

A középkezdés után most megcsinál egy lövőcselt Rutai, de ez is egy gyöngyösit talál el.

20'

Most fájhat csak igazán az előbbi lehetőség: Csoszánszki újra betalál, ezzel már 4-0-ra vezet a Gyöngyös!

19'

Gyöngyösi szabálytalanság, szabadrúgást lőhet nagyon jó helyről a Szeged, ez nagy esély a szépítésre. Szentes Bíró azonban kihagyja! Tóth remek reflexszel ért le a labdára, így kimarad!

19'

Gól, 0-3, nagy a baj! Egy távoli lövést nem tud megfogni Lipők, Csoszánszki pedig lecsap a kipattanóra, és az üres kapuba passzolja.

18'

Bár a homokra kerül egy gyöngyösi, de mehet tovább a játék, végül azonban ápolás miatt áll a meccs.

17'

Deák lábáról lecsúszik a labda, de visszakerül a Szegedhez, viszont a probléma továbbra is ugyanaz: nehezen tud a kapu előtt lövőhelyzetbe kerülni Paulo Marcelo Rocha csapata.

16'

Tóth is ellövi a kapuból, pontatlan. Talán az első felépített szegedi akció, de nem tudja befejezni Deák, akinek lapos lövése a blokkban köt ki.

15'

Egy szegedi fault, a gyöngyösi térfél közepéről jár a szabadrúgás. Ezt is egyből rálövik, Lipők tolja szögletre. A beívelt labda után szorítja kifele ellenfelét a Szeged.

14'

Egy ollózás Rutaitól, ez is a blokkról vágódik a kapu mellé, viszont a sarokból nem tud helyzetet kialakítani a Szeged.

14'

Ismét Takács próbálkozik, miután Lipőkkel játszik össze, de kapu mellé lövi a labdát dropból.

13'

Levágódik Takács kezdés után ellőtt labdája.

I. harmad 0-2

12'

Ez szép volt Szentes Bírótól, aki a kapunak háttal lőtte el, de nem okozott gondot Tóthnak. Ez a harmad vége, két gyors góllal vezet a Gyöngyös 12 perc játék után.

11'

A Gyöngyös higgadtan játszik, többször is kerülnek a kapu elé, ennél főképp támadásban kellene több a Szegedtől.

10'

Ez nagy helyzet volt, teljesen tisztán lőhetett Patócs, azonban lapos lövését fogta Lipők.

9'

Újabb gyöngyösi helyzet, megint Lipőknek kell résen lennie. A felezőnél ugyan visszaszerzi Rutai az elveszett labdát, de pontatlan a passza.

8'

Ez szép volt, Csoszánszki ívelt középre a jobb szélről, az ott érkező társ félollóval lőtt, de nem fogott kaput labdája.

8'

Továbbra is nehezen tud lövőhelyzetet kialakítani a Junior.

7'

Egy újabb látványos megmozdulás a Gyöngyöstől, de ez sem fog kaput. Egyelőre jóval könnyebben kerül helyzetbe az Energia, mint a Szeged. Lipőknek kell rávetődnie egy távoli próbálkozásra.

7'

Masato tologatta a kapu előtt keresztbe, de nem tudta végül ellőnni, majd Szentes Bíró ollózása megy fölé. Kellene egy szegedi gól még az első harmadban.

6'

Az első faultot a meccsen a Szeged követi el, de szerencsére elég messze Lipők kapujától. Mindezek ellenére rátűzi a gyöngyösi, de elzúg a kapu fölött.

6'

Nehezen tud a gyöngyösi kapu elé kerülni a Szeged, és eddig a távoli lövések sem hoztak eredményt. Lipők kidobása hosszú Rutainak.

5'

Lipőknek kell ismét játékba avatkozni, a rövidet célozta meg Bruno Mendes.

5'

Egy távoli lövés a Gyöngyöstől, nem sokkal megy mellé a blokkról. Végül a korner után felszabadul a szegedi kapu.

4'

A meccsen először tudja megjáratni a labdát a Junior Sport, végül Lipők lövi el, nem talál kaput.

3'

Sarokrúgáshoz jut a Gyöngyös, de Bruno Mendes háta mögé jön a labda. Szép szegedi blokk után visszakerül a labda az ellenfélhez, majd a centerezés elcsorog Gulyáshoz, aki közelről bepöcköli, nem kezd jól a Szeged, 0-2...

2'

Egy ollózó mozdulat Maiertől, de ez nem fog kaput. Szentes Bíró kiemeli a homokból, de távolról mellé lő.

1'

Majdnem ott a válasz, de Deák lábáról egy kicsit lecsúszik a labda.

1'

Rögtön egy kapufa, majd a kipattanót be is vágják a gyöngyösiek, Maier lövésénél már tehetetlen volt Lipők, 1-0.

1'

A Gyöngyös kezdte a játékot.

1'

Kezdődik a találkozó, a Junior Sport pirosban, a Gyöngyös tiszta feketében.

A mérkőzés 20.15-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.