Egyetem

Rétvári: több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvet

Rétvári: több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvet

2017. augusztus 2., szerda
Rétvári: több mint egymillió diák kap ingyen tankönyvet

Szeptembertől már több mint egymillió diák kapja ingyen a tankönyveket, hiszen az általános iskolások mellett a középiskola első évfolyamát megkezdőknek, illetve szüleiknek sem kell fizetniük ezért - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán a TV2 Mokka című műsorában.

Rétvári Bence

közölte: mintegy 12 millió tankönyvet gyártottak le július végéig, ezeket augusztusban megkapják az iskolák. Erre 12 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben - fűzte hozzá. Jó hír a szülők számára az is - folytatta -, hogy a szeptemberi családi pótlékot már augusztus végén, iskolakezdés előtt megkapják. Ugyanis az iskolakezdéshez nem csupán tankönyvekre, hanem például tornacipőre, színes ceruzára vagy tolltartóra is szükség van. Ezek megvásárlását kívánja segíteni a kormányzat a családi pótlék előrehozott kifizetésével - közölte az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.