Egyetem

Palkovics: vitathatatlan, hogy jó irányt jelöltek ki az oktatásban

Palkovics: vitathatatlan, hogy jó irányt jelöltek ki az oktatásban

2017. augusztus 22., kedd
Palkovics: vitathatatlan, hogy jó irányt jelöltek ki az oktatásban
innovacios_nap009kf

Az oktatási rendszer lassan változik, de mára vitathatatlanná vált, hogy az az út, amelyet néhány éve kijelöltek, helyes irány volt - mondta Palkovics László oktatásért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen igazgatói kinevezéseket adott át

Palkovics László

és

Solti Péter

, a Klebelsberg Központ elnöke. Az államtitkár köszöntőjében kiemelte: az igazgatók feladata, hogy még jobbá tegyék az általuk vezetett intézményeket, hogy élmény legyen ott tanítani és tanulni. A cél, hogy az oktatási rendszer és a diákok a világ élvonalába kerülhessenek - jelentette ki. Palkovics László úgy vélte, az oktatásban végbement változtatások eredményeként hatékonyabb rendszer és egyértelműbb viszonyok alakultak ki, "mindenki tisztán lát", pontosan tudja, mi a feladata, milyen elvárásoknak kell megfelelnie. Mint mondta, az igazgatók kezében van a fejlesztés lehetősége, hogy iskolájukat jobbá, versenyképesebbé tegyék. "Az irány jó, az eszközök és a források rendelkezésre állnak", de a helyi igényekre nekik kell megtalálni a válaszokat - magyarázta az igazgatóknak. Hozzátette: fontos feladatuk a pedagógusok motiválása, munkájuk megfelelő honorálása is. Solti Péter hangsúlyozta: a működés fenntartása, stabilitása kialakult, minden adott a kiszámítható, értékteremtő munkához a most induló tanévben. Úgy látja, az igazgatóknak munkájuk során nehézségekre ugyanúgy kell számítaniuk, mint sikerekre. Mindig törekedniük kell arra, hogy a kihívásokat keressék, továbbá azokat a pontokat, amelyeken javítani kell - mondta. Hozzáfűzte: a vezető alapjaiban határozza meg az iskolában folyó pedagógiai munka minőségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.