Közélet

Operatív törzs: elmaradnak a légi parádé egyes elemei

Operatív törzs: elmaradnak a légi parádé egyes elemei

2017. augusztus 20., vasárnap
Operatív törzs: elmaradnak a légi parádé egyes elemei

Az időjárási viszonyok nem teszik lehetővé a fővárosi légi parádé tervezett eseményeinek teljes körű megtartását - közölte az operatív törzs vasárnap délelőtt az MTI-vel.

Az augusztus 20-ai központi ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs közleménye szerint a rossz időjárási viszonyok miatt elmaradnak az ejtőernyős ugrások. A vízi és légi parádé programja a Duna Országház előtti szakaszán 10 órakor kezdődik. A légi parádé repülési programja a biztonság érdekében csökkentett tartalommal valósul meg - írták. Az operatív törzs azt kéri, hogy az augusztus 20-i programokra látogatók az egész nap folyamán tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, illetve az érvényben lévő vagy várható meteorológiai riasztásokról, a rendezvényen pedig minden esetben tartsák be a szervezők és a hatóságok utasításait. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a nap folyamán várható sok eső miatt Budapestre, Pest megyére, valamint Heves és Nógrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Délután a Tiszántúlon és a főváros tágabb környezetében átmenetileg 60 kilométer/óra körül alakulhatnak a legerősebb széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18-25 Celsius-fok között alakul. A meteorológiai szolgálat budapesti előrejelzésében azt írta: kora délutánig több alkalommal várható eső, zápor, esetleg zivatar, majd csökken a csapadékhajlam, de egy-egy zápor este sem zárható ki. Emellett az északnyugati szél gyakran megerősödik. A fővárosban a hőmérséklet délután 20, késő este 17 fok körül alakul.

Kara Ákos

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, az operatív törzs vezetője szombat délután azt mondta: az esti budapesti tűzijátéknál is kiemelt szempont az időjárás, az esetleges erős szél, illetve másod- vagy harmadfokú riasztás befolyásolhatja a biztonságos lebonyolítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.