Sport

Minél több verseny a cél a Hód Úszóknál

Minél több verseny a cél a Hód Úszóknál

2017. augusztus 8., kedd
Minél több verseny a cél a Hód Úszóknál
uszas_hodmezovasarhely_hoduszo

Jelenleg pihennek a Hód Úszó SE növendék úszói, azonban augusztus 23-án ismét elkezdődnek majd az edzések a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Bajusz Andi ismét két csapatot irányít majd szeptembertől élesben, a békák és a delfinek is a szárnyai alatt szelik majd a habokat.

A békák hat és nyolc év közöttiek, náluk a minősítő a cél, ami azt jelenti, hogy egy vizsga alkalmával eldöntik, hogy mehetnek-e a versenyezni a fiatalok, és természetesen minden versenyszabálynak meg kell felelni. A megmérettetés alkalmával az összes úszásnemben (pille, hát, mell, gyors) a bírák elé állnak a gyerekek. A delfin csoportba azok kerülnek, akik már egy éve versenyeznek. A nyolc és tíz év közötti gyerekek tehát már rendelkeznek minősítő vizsgával, és már elkezdték komolyabb szinten űzni a sportot. Az újonnan,

Béres Csaba

edzőtől felkerülő és a külsős feljutó gyerekekből áll majd össze a legkisebb versenyző csoport, akiket Békáknak hívnak. Magas létszámmal indulhat majd meg a munka, lehet 25-30 fő is összegyűlhet az első edzésre. A tavalyi békák teljes létszámban felkerültek a Delfin csoportba. Ebben a csoportban jelenleg 17-en vannak. Ha összeáll a csapat, akkor már szeptemberben versenyezhetnének a fiatalok, akár már kétszer is. A célokról is beszélt

Bajusz Andi

, a kicsik edzője. „A békákkal a minősítő a cél ismét, a nagyobb csoportnál szeretnék versenyzésre nagyobb hangsúlyt fektetni, bár még nekik is a pille minősítőt meg kell majd szerezni. Jó lenne minél több gyereket a versenyzés felé terelni. A csapat nagyon jó, a közösség pedig kiváló”- tette hozzá a tréner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.