Közélet

Megugrott a kínálat az albérletek piacán

Megugrott a kínálat az albérletek piacán

2017. augusztus 12., szombat
Megugrott a kínálat az albérletek piacán

Az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője szerint megugrott a kínálat július végével az albérletek piacán, ezzel válaszolva az egyetemi ponthatárok kihirdetése után megnőtt keresletre.

Balogh László

az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában közölte: azért ugrott meg a kínálat, mert sokan tudatosan készültek erre az időszakra és a közelmúltban vásárolt ingatlant csak most hirdették meg. Emellett azok után is felszabadulnak az ingatlanok, akik júliusban kötötték első éves szerződésüket és most is nyári fordulóval költöznek. Megemlítette, hogy Budapesten a korábbi 130-140 ezer forintról 150 ezer forintra nőtt az átlagos albérleti ár, Kelet-Magyarországon 60-80 ezer, Nyugat-Magyarországon pedig 80-100 ezer forintot kérnek átlagosan egy albérletért havonta. Beszélt arról is, hogy a fiatalok leginkább a kis garzonokat vagy a nagy alapterületű lakásokat keresik, utóbbit azért, hogy többen beköltözve megosszák az albérlet költségeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.