Közélet

Megszüntették az nyomozást az "etikus hekker" ügyében

Megszüntették az nyomozást az "etikus hekker" ügyében

2017. augusztus 23., szerda
Megszüntették az nyomozást az "etikus hekker" ügyében

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az eljárást megszüntette az "etikus hekker" ügyében, mert - a BKV jegyértékesítési rendszerét érintő - cselekmény nem veszélyes a társadalomra - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-t.

Az illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség kedden azt közölte az MTI-vel, hogy ugyan a nyomozás még folyik, de már nem gyanúsítottja az ügynek az "etikus hekkerként" ismertté vált kisvárdai fiatalember. A főügyészség ugyancsak megállapította, hogy a cselekmény - azaz, hogy a gyanúsított a sértett jegyértékesítési rendszerében jogosulatlanul adatot változtatott meg - nem veszélyes a társadalomra, és így nem valósít meg bűncselekményt - közölte korábban az MTI-vel Szilágyi László a megyei főügyészség szóvivője. A T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy egy fiatalember rést talált a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) a T-Systems által fejlesztett Online jegyértékesítési rendszerén és 50 forintért vásárolt magának havi bérletet. Utóbbit soha nem használta és a rendszerhibára felhívta a BKV figyelmét. Meggyanúsítása ellen számos szervezet tiltakozott, sőt a fővárosban még demonstrációt is tartottak a BKV központi épülete előtt az "etikus hekker" feljelentése és meggyanúsítása miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.