Sport

Maglione: A FINA-nak fantasztikus élményt, Magyarországnak örökséget hagytak a vb-k

Maglione: A FINA-nak fantasztikus élményt, Magyarországnak örökséget hagytak a vb-k

2017. augusztus 18., péntek
Maglione: A FINA-nak fantasztikus élményt, Magyarországnak örökséget hagytak a vb-k
Vizes vb 2017 - Szinkronúszás

Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke szerint ahogyan a két héttel ezelőtt "normál" világbajnokságon, úgy a vasárnap befejeződő masters vb-n is fantasztikus házigazda volt Magyarország.

A masters viadal pénteki záró sajtótájékoztatóján a FINA elnöke azzal kezdte beszédét, hogy a vizes világbajnokság záróünnepségén tett kijelentését - miszerint Magyarország minden idők legjobb vizes vb-jét rendezte - megerősítette. "Jó érzéssel közölhetem, hogy az elmúlt napokban több ország vezetőjével és sportolójával beszéltem, akik igazolták az állításom". A masters vb-vel kapcsolatban megjegyezte, öröm volt látni, hogy a versenyzők ugyanazokban a létesítményekben indulhattak, mint az elit világbajnokság mezőnye, az eredményhirdetéseken is igazi legendák adták át az érmeket. A FINA első embere megjegyezte, ugyan a világbajnokság nézettségi adatait még mérik, azonban biztos, hogy Magyarország az egész világon tovább növelte a vizes sportok népszerűségét. "Biztos vagyok benne, hogy az évszázados történelemmel rendelkező magyar úszósportnak új lendületet ad ez a világbajnokság, amely a FINA-családnak csodálatos élményt, Magyarországnak pedig örökséget hagy a fantasztikus uszoda és további létesítmények formájában" - mondta Maglione, aki külön köszönetet mondott a magyar kormánynak, Orbán Viktor miniszterelnöknek, a szervezőknek, az önkénteseknek és a magyar embereknek, akik Mexikó visszalépését követően két év alatt csodát tettek.

Mohamed Diop

, FINA Bureau masters bizottságának tagja kiemelte, számos nagy eseményt látott már, azonban eddigi pályafutása során még nem volt példa arra, amit a Margitszigeten tapasztalt a Hajós uszodában, ahol telt ház, ötezer ember előtt játszhattak a csapatok. Megjegyezte, ha lehetne, minden masters vízilabda-világbajnokságot Budapesten, ezen a helyszínen rendezne meg. "Ilyen csodálatos masters világbajnokságra még nem volt példa" - tette hozzá a szenegáli sportvezető.

Ed Evelly

, a FINA Masters bizottságának elnöke elmondta, az utolsó két nap ugyan még hátra van, ennek ellenére egyértelműen kijelenthető, hogy ez volt minden idők legjobb masters világbajnoksága. Külön kiemelte a Vajdahunyad váránál rendezett szinkronúszó, illetve a vízilabda küzdelmek fantasztikus hangulatát.

Gyárfás Tamás

, a FINA legfelsőbb döntéshozó testületének magyar tagja szokásához híven csak röviden nyilatkozott, mint elmondta, hallva az előtte szólókat, azt gondolja, "érdemes volt megcsinálni" a világbajnokságot.

Szántó Éva

, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója kifejtette, számukra a legnagyobb örömöt az jelenti, hogy a versenyzőktől rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptak, s mindenki remekül érezte magát. A masters világbajnokságról szólva külön kiemelte a 90 év felettieket, akik fantasztikus példát mutatnak. Kiemelte, a világbajnokságok sikere mindenkié, a kormány és a FINA támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Végül köszönetet mondott mindazoknak, akik feledhetetlenné tették mind az elit, mind a masters világbajnokságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.