Kultúra

Letört a Kárász utcai szobor karja – autóval mentek neki + FOTÓK

Letört a Kárász utcai szobor karja – autóval mentek neki + FOTÓK

2017. augusztus 3., csütörtök
Letört a Kárász utcai szobor karja – autóval mentek neki + FOTÓK
cof

Több helyen megrongálódott az álló nőalak és a mellette lévő kő a Kárász utca végén található szoborkompozícióban. Állítólag éjszaka autóval mentek neki.

Kligl Sándor

szoborcsoportja sokak kedvence a Kárász utca Dugonics térhez közelebbi részén. A Munkácsy-díjas szegedi szobrászművésznek 2002-ben avatták fel a négyalakos szoborkompozícióját, az egyik oldalon utcazenész, a másikon pedig a hegedűst néző nő, egy gyermek és egy kutya látható. Nem először rongálták meg az alkotásokat, két évvel ezelőtt a

pulit próbálták meg ellopni

. „Egy autó a Kárász utcán tolatás közben kibillentette a szobrot és a követ a helyéről, letörte az anya karját. Néhány napja történt az eset, de csak most jelezték nekem is” – nyilatkozta Kligl Sándor a SZEGEDma hírportálnak. A szobrász úgy tudja, az egyik éjszaka bulizó fiatalok hajtottak be a sétálóutcába, az ütközés következtében a gépjármű hátsó üvege is betört. Szét kell szedni a talapzatot, s ezt követően lehet visszabillenteni a követ. Később derül ki, hogy mennyire vetemedett el a szobor. Szerencsére a letört kéz megmaradt, s olyan helyen, a ruha ujjánál tört le, ahol lehetséges feltűnés nélkül visszaforrasztani az egybeöntött szoborra. Szomorúnak tartja, hogy idén nem ez az első eset, amikor restaurálnia kell egy szobrát: Esztergomban egy komplett figurát loptak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.