Sport

Labdarúgás: újra tényező akar lenni a SZEOL az NB III-ban

Labdarúgás: újra tényező akar lenni a SZEOL az NB III-ban

2017. augusztus 10., csütörtök
Labdarúgás: újra tényező akar lenni a SZEOL az NB III-ban
szeol_csongrad04_gs

Hétvégén elrajtolnak az NB III küzdelmei, így a SZEOL SC számára is megkezdődik az új szezon. Az elmúlt évet az NB II-ben töltő együttes csoportjának egyik favoritjával kezd vasárnap a SZVSE-pályán, a rajt előtt Siha Zsolttal, a gárda nyáron kinevezett edzőjével beszélgettünk.

Július harmadikán kezdődött a SZEOL SC felkészülése, amely a héten ér véget: az egy év elteltével ismét az NB III Közép csoportjában szereplő gárda játékosai számára négy teljes hét telhetett pihenővel, ami a tavalyi erőltetett menet után rá is fért a játékosokra. Vasárnap 17.30-tól azonban a hathetes munkát követően következik az első feladat, méghozzá nyitásként rögtön a csoport egyik, hanem a legnagyobb bajnokesélyesével kezdenek a szegediek, hiszen a Pécs érkezik majd a SZVSE-stadionba – tekintve, hogy az idei szezonban is a Vasutas-pályán játssza hazai mérkőzéseit a klub, amiket a szurkolók az egész szezon során ingyen tekinthetnek meg. "A Pécs tavaly is szeretett volna felkerülni. Az ilyen csapatoknál általában a második évre sikerülni szoktak ezek a tervek. Az előszezont és az átigazolásokat nézve a Pécs bivalyerős favoritja a Közép-csoportnak. Elsőre papíron valóban a mi csoportunk tűnik a legerősebbnek, de megpróbáljuk felvenni a versenyt a riválisokkal. Ide két NB II-es csapat esett ki, míg a megyeegyes bajnokok közül jött a Tiszakécske, akiknek tudjuk, milyen lehetőségeik vannak. A második számú csapatok közül ugyan a Békéscsaba kiesett, de a Honvéd érkezésével nem lett könnyebb a dolgunk. A Dabas is megerősödött, az Iváncsa, a Vecsés és a Rákosmente pedig egyelőre sötét ló" – tért ki arra Siha Zsolt, a SZEOL SC nyáron kinevezett edzője, hogy a három NB III-as csoportból a Közép tűnik a legerősebbnek. A tavalyi keret tagjai közül 15-en is maradtak a SZEOL-ban, az öltözőben nem cserélt sok fogas gazdát, így többen vannak olyanok is, akik részesei voltak a tavaly nyári feljutásnak, valamint az NB II-ből való kiesésnek is.

"Ezek a fiatalemberek egy éven belül megéltek hideget és meleget. Remélem, él bennünk az, hogy milyen jó érzés meccseket nyerni és ott lenni a tabella tetején, nem pedig azt nézni, hogy elkerüljünk az utolsó helyről.

Ez is volt a célunk, szerettünk volna ezekből a gyerekekből minél többüket itt tartani. Ha nem kell egy teljesen új csapatot építeni, az megkönnyíti a mi munkánkat is" – fogalmazott ennek kapcsán a SZEOL mestere. Persze egy ilyen tavalyi év után nem könnyű a munka, azonban Siha Zsolt úgy látja, amikor elkezdték a felkészülést, teljesen másképp jöttek vissza a játékosok, akik ki tudták magukat pihenni és új cél lebeg előttük. „Szeretnének újra meghatározó szereplői egy bajnokságnak csapatszinten és egyénileg is. Van olyan célunk, amit az öltözőn belül meghagyunk magunknak, a klub pedig megpróbál minél több saját nevelésű játékost beépíteni. Van még mit dolgozniuk, de meg vagyok elégedve a hozzáállásukkal, napról-napra fejlődnek" – utalt arra, hogy több, saját nevelésű fiatal is szerepet kap a szezon során a felnőttek között. Visszatérve a bajnokságra: az ősszel rendeznek egy előrehozott fordulót is, így 16 bajnoki vár a téli szünetig a kék-feketékre, és miképp a nyitány, úgy a zárás is a Pécs ellen zajlik majd. A közelebbi feladatokra koncentrálva, egy vasárnapi siker nagy erőt adhatna a SZEOL-nak a folytatásra, hiszen a baranyaiaknál kimondva-kimondatlanul a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célként. "Hidegebb fejjel átgondolva, két ok miatt is jó a sorsolásunk: az ősszel kétszer is játszani fogunk a Péccsel, másrészt pedig az edzőmérkőzések alapján is kaptunk magunkról egy képet, a vasárnapi meccsnek pedig az eredménytől függetlenül megállapíthatjuk, hogy mennyire vagyunk lemaradva, már ha le vagyunk. Nem ismeretlen a Pécs, többször is láttam őket játszani, minőségi igazolásokat hajtottak végre. Természetesen nyerni szeretnénk, de nem mi vagyunk a meccs esélyesei" – tekintett a vasárnapi nyitányra Siha Zsolt, akinek ez lesz az első feladata edzőként felnőtt futballcsapat kispadján, hiszen miután abbahagyta a futballt, Tóth Ákos munkáját segítette pályaedzőként, majd sportigazgatóként dolgozott a klubnál. "Várom már, hogy elkezdődjön. Aki ebben dolgozik, tudja, nem nagyon szeretik ezt a hosszú felkészülési időszakot, ezzel én is így vagyok. A munkában hiszek, annak, amit szerettünk volna, a nagy részét el tudtuk végezni, aztán kiderül, hogy mit tudunk ezekből megvalósítani a pályán" – tette hozzá. Mivel a Felső Tisza-parti stadion nem felel meg a harmadosztály követelményeinek, hiszen nem rendelkezik fedett lelátóval, így a SZEOL hasonlóan a tavalyi évhez, ezt a szezont is a SZVSE-stadionban fogja lejátszani. "Mivel a tavalyi keretből 15 játékos maradt, akik megszerették a SZVSE-pályát nem érzem hátránynak. Jobb hangulatú pálya, mint a Felső Tisza-part, azt sem gondolnám hátránynak, hogy nem tudunk napi szinten azon a pályán készülni, ahol játszani fogunk. Személy szerint örülök, hogy ott lesznek a meccseink, bízom benne, hogy minél többen jönnek majd ki.

Egy olyan szerethető, motivált csapatot szeretnénk, akikkel tudnak azonosulni a nézők, tudnak értük szorítani, még ha ez most nem is másod-, csak harmadosztály"

– nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a SZEOL edzője. Az érkezőkről Siha Zsolt kifejtette, közülük a Dabas-Gyóntól a klubhoz újból visszatérő

Szabó Attila

képviseli a rutint, aki egy nagyon jó személyiség, a fiatalok sokat tanulhatnak tőle. A két, nem a klub kötelékéből érkező fiatal közül

Benkő Jakab

a tavalyi évet az FK Szegedben töltötte, így ismeri a közeget, a Pénzügyőrtől megszerzett

Rabatin Szabolcs

pedig az orvosi egyetemre jár majd Szegeden a futball mellett, a többiek pedig az utánpótlásból jöttek fel. Az viszont mindenképpen probléma a SZEOL-nál, hogy

Tomisic Stefan

lábáról a múlt héten vették le a gipszet, így ő októbernél előbb aligha lép pályára,

Buzási Péter

pedig derékproblémái miatt még nem edzett az idén – ahogy pedig ennek kapcsán Siha Zsolt megjegyezte, nem mindegy, hogy a fiatalokat hogyan és milyen ütemben dobják be, hiszen ha sok hiányzóval kell számolniuk, akkor többükre is komoly szerep hárulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.