Sport

Labdarúgás: a Dorozsma legyőzésével nyolc között a SZVSE + FOTÓK

Labdarúgás: a Dorozsma legyőzésével nyolc között a SZVSE + FOTÓK

2017. augusztus 9., szerda
Labdarúgás: a Dorozsma legyőzésével nyolc között a SZVSE + FOTÓK
szvse_dorozsma13_gs

A második félidőben jöttek a fordulatok: a SZVSE egy piroslapokkal is tarkított mérkőzésen ütötte el a kupa további küzdelmeitől a Kiskundorozsmát.

Kisebb csúszással kezdődött el a Vasutas-stadionban a Magyar Kupa Csongrád megyei selejtezőjének második fordulós mérkőzése, ám a hőség így sem csillapodott, mindez pedig valamelyest rányomta a bélyegét a játékra is a SZVSE-Dorozsma találkozón. Hiába volt aktívabb

Bodó Attila

együttese az ivószünetig, nem tudott előnybe kerülni a hazai csapat, majd fél óra elteltével az első ziccer a Kiskundorozsma előtt adódott, azonban

Szőke Péter

lövőcsele után mellélőtt. A lendületbe kerülő Dorozsmának

Bodré Gábor

sérülése miatt kényszerűségből kellett változtatnia, őt szintén egy új szerzemény,

Tóth Lukács

váltotta. A Doktor másodjára is lecsaphatott volna, miután a rutinos támadó okosan nem passzolt a védők gyűrűjében, hanem egyből kapura lőtt, azonban Molnár Krisztián eszén így sem tudott túljárni. A szünet után azonban egyből jött a gól: egy kipattanó lövésre érkezett

Kelemen Balázs

, aki az üres kapuba passzolta a labdát a második félidő első percében, 1-0. Tíz perccel később azonban jött a nem várt fordulat:

Király Dávid

rúgott vissza

Ottlik Márknak

, így a SZVSE nyáron igazolt labdarúgóját rögtön pirossal lezavarta Dobai János játékvezető. A kedélyek pár perc elteltével megnyugodtak, és újra a futball került előtérbe: Kelemen megduplázhatta volna csapata előnyét, de a csereként beállt

Kiss Attila

a gólvonalról tisztázni tudott. Pár perccel később Szőke Péter egyenlíthetett volna, de nem tudta átemelni Molnár Krisztiánt, majd a következő akcióból viszont a tizenhatoson kívül szabálytalankodó

Ábrahám Tamást

is kiállította Dobai sporttárs, így a létszám kiegyenlítődött a pályán - sőt, Kiss Attilának mezőnyjátékosként kellett beállnia a kapuba. Mindezt azonban hosszú ideig nem tudta kihasználni a SZVSE, mindez pedig reménykedésre adott okot a Dorozsmának - azonban négy perccel a vége előtt egy jobb oldali beadásra érkező

Hatvani József

eldöntötte a továbbjutást, majd a legvégén Szőke Péter megérdemelten szerezte meg a szépítő találatot csapatának, bár ezzel a kiesést már nem tudta elkerülni a Dorozsma. A SZVSE tehát ott van a legjobb nyolc között, és ellenfélre vár, majd a jövő hétvégén már bajnokit játszik a Csongrád vendégeként, míg a Dorozsma egy Üllés elleni, keddi edzőmeccset követően Tiszaszigeten rajtol augusztus 19-én.

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző.
2017. augusztus 9., 17.30
SZVSE
Kiskundorozsma
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Dobai János * Asszisztens: Soós István, Burzon Márk.
2
-
1

Labdarúgó Magyar Kupa, Csongrád megyei selejtező, 2. forduló

Szegedi VSE - Kiskundorozsmai ESK 2 - 1 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Dobai János (Soós István, Burzon Márk)

SZVSE:

Molnár K. - Tanács R., Kelemen (Bosnyák, 70'), Teimel (Füleki, 67'), Németh Z., Király, Nagypál, Csamangó Tibor, Péter, Csanádi (Molnár B., 84'), Hatvani.

Edzők:

Bodó Attila, Kelemen Balázs.

Kiskundorozsma:

Ábrahám - Bodré (Tóth L., 39'), Mészáros A. (Kiss A., 48'), Marjanucz, Takács A., Ottlik M., Géczi, Szecskó, Katona (Cseh, 48'), Illés, Szőke.

Vezetőedző:

Ottlik Sándor.

Gól:

Kelemen (46'), Hatvani (86') ill. Szőke (90+3').

Sárga lap:

Nagypál (88') ill. Mészáros A. (42'), Szőke (61'), Kiss A. (66').

Kiállítva:

Ábrahám (74') ill. Király (56'). Bodó Attila:

"Nehezen indult, csalódott voltam az első félidő után. Lassúak voltunk, körülményesek és pontatlanok, még mi kaphattunk volna gólokat a kontrák után. A szünet után a Dorozsma már ránk jött, több volt a lehetőségünk, nagyobb területünk volt, azonban nem használtuk ki a helyzetünket. A meccs az eredmény ellenére is csalódás számomra. Bár több játékosom hiányzott, de ettől függetlenül a ma pályára lépett embereknek jobban meg kell oldaniuk a feladatukat."

Ottlik Sándor:

"Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, egy jó játékosállománnyal rendelkező SZVSE ellen jó eredményt értünk el. Ennek ellenére nekünk volt öt 100%-os ziccerünk, ők három ziccerből berúgtak kettőt. Ha ezen az úton járunk, akkor nem lesznek olyan gondjaink, mint tavaly voltak. Gratulálok a Vasutasnak!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Ez a vége, Dobai lefújja: sajnálhatja a Dorozsma, mert a meccs nagy részében uhyan dominált a SZVSE, de mégis megvoltak a lehetőségei a vendégeknek a gólszerzésre, így azonban a vasutasok jutottak tovább.
90+3'
Gól, és ezt megérdemelte a Dorozsma! Takács volt önzetlen, aki egy csel után kihagyhatatlan helyzetbe hozta az üresen álló Szőkét, a csatárnak arra is volt ideje, hogy áttegye a másik lábára, és az üres kapuba passzoljon, 2-1.
90+2'
Még egy fejes Ottliktól, azonban a középre érkező labda nem jelent problémát Molnár Krisztián számára.
88'
Nagypál kap először sárgát a vasutasok közül, aki akasztja ellenfelét a szegedi térfél közepén.
86'
GÓÓÓL! Ezzel viszont alighanem eldőlt! Egy kirúgás után szerez labdát a SZVSE, majd a jobbról érkező beadást követően zavartalanul veheti át a labdát Hatvani, aki Kisst is kicselezve a kapuba gurít, 2-0.
85'
Péter indul meg középen egyedül, miután meglátja az üres területet a pályán, lapos lövése azonban elpattog a kapu mellett. A SZVSE feltolja védekezését, most nehezebben tudja felépíteni a támadásait a Dorozsma, viszont abszolút nyílt maradt a meccs az utolsó percekre is.
84'
Vasutas csere: egy újabb egykori dorozsmai áll be a SZVSE-be, Molnár Bertalan váltja Csanádit.
79'
Lövés a túloldalon is, Ottlik vezette keresztbe a védelem előtt, majd lapos kísérletét fogja Molnár. Kicsit szétszakadt a pálya, nem a védekezésről szól a játék.
78'
Kiss Attila eddig jól véd - egy jobb oldalon végigjátszott akció után gurítják vissza Csanádinak, akinek középre érkező kapáslövését fogja Kiss.
75'
Péter lapos, az iménti szituáció után járó szabadrúgását védi lábbal Kiss Attila, akinek így megvan az első hárítása a kapuban. A kipattanót Hatvani lőheti el, de blokkolják - sajnálhatja a Dorozsma, mert emberelőnyben is megvoltak a lehetőségei.
74'
EZ IS PIROS! És hogy milyen a foci, 1-1 helyett tíz emberre fogyatkozik a Dorozsma is, egy előrevágott labdára startol rá a hazaiak csatára, Ábrahám azonban a labda helyett a játékost találja el, ezért ő is kiáll, tíz a tíz ellen. Mivel már hármat cseréltek a vendégek, így a csereként beállt hátvéd, Kiss Attila áll a kapuba mezőnyjátékosnak!
73'
Ismét Szőke, sokadik lehetősége! Egy jó, magas szöktetéssel találják meg, majd megpróbálja az egészen a tizenhatosig kimozduló Molnár átemelni, azonban nem túl magas a labdája, így Molnár védi azt, nincs egyenlítés!
70'
Itt a frissítés ideje: rövid ivószünet után folytatódhat a játék.
70'
Ez volt Kelemen utolsó megmozdulása, helyére Bosnyák érkezik a hazaiakhoz.
69'
Majdnem ott a 2-0! Egy jobb oldali beadást Kiss vesz le úgy, hogy az pont jó Kelemennek, aki egy csel után laposan elteszi Ábrahám mellett, viszont Kiss javítja hibáját, és kivágja a gólvonalról!
67'
Az első hazai változtatás: Teimel helyére az a Füleki áll be, aki télen éppen Dorozsmáról szerződött a vasutasokhoz.
66'
Kiss is besárgul - a szituáció érdekessége, hogy közben a csapata végezhet el szabadrúgást les miatt, ám a játékvezető hajthatatlan, marad a sárga.
64'
Kevésbé szólnak a futballról az utóbbi percek: a piros felpaprikázta a kedélyeket, sok a szabálytalanság, elvétve alakul ki folyamatos játék.
61'
Reméljük, nem durvul el a meccs: Szőke rántja le a labdát szerző Nagypált, igaz, elismeri tettét, de a sárgát nem ússza meg.
56'
KIÁLLÍTÁS! Abszolút nem volt benne a meccsben, viszont megfogyatkozik a SZVSE! Ottlik és Király csapott össze keményen, majd utóbbi visszarúgott a földön, így eltalálta Ottlikot - kisebb felforrósodott párbeszéd után végül Dobai odasétált Királyhoz, és kiállította.
53'
Ez szép játék volt, Hatvani teljesen üresen maradt egy pillanatra középen, azonban nem tudta már átvenni a beívelést. A Dorozsmában ugyanakkor van lendület, nem törte meg a bekapott gól Ottlik Sándor együttesét - viszont az "életben maradáshoz" most már mindenképp kellene egy gól!
48'
Kettős csere a Dorozsmában: Mészáros és Katona megy le, Cseh és Kiss Attila áll be.
46'
GÓÓÓÓÓL! Ami nem jött össze az első félidőben, az rögtön sikerül a másodikban! Egy távoli lövés kijön Ábrahámról, a kipattanóra pedig lecsap a középen érkező Kelemen, aki az üres kapuba passzol - vezet a SZVSE, 1-0!
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik csapat sem cserélt.
SZÜNET
45+3'
Véget ér az első félidő: az ivószünet után egyértelműen a Dorozsma volt aktívabb, és akár több gólt is szerezhetett volna, azonban kimaradtak a lehetőségek, így 0-0-ról folytatják a szünet után.
45'
Három perc a hosszabbítás az első félidő végén.
44'
Molnár véd nagyot! Szőkéhez eljut a magasan, a védők mögé ívelt labda, aki okosan inkább nem passzul, hanem egy hirtelen mozdulat után egyből kapura rúgja a labdát mintegy nyolc méterről, Molnár azonban visszaér a jobb alsó felé tartó labdára.
42'
Mészáros Attiláé a meccs első sárgája, aki fellöki ellenfelét mintegy 20 méterre a kaputól, azzal szemben - a fault után járó pontrúgást végül a sorfalba rúgják, így oda a helyzet.
39'
Jön is a csere: Bodré helyett Tóth Lukács áll be a vendégeknél, nem várnak ezzel a félidőig. Közben sportszerű jelenet: a SZVSE részéről látják el a sérült Bodrét.
36'
Bodré marad lent egy párharcot követően, és úgy tűnik, nem is tudja folytatni - el is kezdődött a mozgolódás a Kiskundorozsma kispadján.
33'
Megint Szőke! Egy megcsúsztatott labdával lépett ki a rutinos csatár, akit ugyan beértek a védők, de így is el tudta lőni - azonban Molnár jól zárta a szöget. Nagyobb lehetőségei a Dorozsmának vannak, főképp az ivószünet óta veszélyesebbek a vendégek, de továbbra is 0-0.
30'
Mi maradt ki!? Egy megszerzett labda után mintaszerű kontrát vezetett a Dorozsma, Ottlik okosan visszavette a tizenhatos előtt, jobbján teljesen üresen volt Szőke, aki egy lövőcsel után közelről próbálkozhatott, azonban lapos labdája elcsorgott a bal kapufa mellett, ez ziccer volt!
25'
Ivószünetet rendel el Dobai játékvezető, amit a két edző persze ki is használ néhány taktikai utasítás erejéig.
24'
Ebben több volt! Molnár várt egy ütemet egy hazapasszolt labdával, így Ottlik meg tudta őt zavarni, a magasan tisztázott labdát Szőke félollóval próbálta az üres kapuba visszarúgni, a lecsorgó eljutott Ottlikhoz, aki azonban gyengén és laposan lőtt mintegy tíz méterről, így Molnár rá tudott vetődni - a legnagyobb lehetőség a vendégeké volt!
23'
A beadásokat továbbra is hiba nélkül hatástalanítja a Dorozsma hátsó alakzata, ugyan többször is középre tudta adni a SZVSE, de egyik sem jelentett különösebb veszélyt Ábrahám kapujára.
19'
Hatvani robbant rá egy lapos kiugratásra, azonban Ábrahám jól élt együtt a játékkal, és felszedte előle a labdát.
17'
Egy újabb befejezett akció, most Hatvani tud kapura fordulni a tizenhatos előterében, azonban bombája jócskán a kapu fölött húz el. Még az átlövések hozhatnának áttörést a játékban, a SZVSE ugyan dominl, de fölénye nem mutatkozik meg helyzetekben.
16'
Ottlik a földön egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után, és mivel mindez a tizenhatoson belül történt, büntetőt reklamálnak a vendégek, azonban Dobai játékvezető határozottan továbbot int. Egy-egy ritmusváltás azonnal helyzetet is eredményezhet, a tempó sem magas - ami ebben az időben némileg érthető is.
14'
Most sikerült megbontani a dorozsmai védelmet, Péter egy remek testcsellel csapta be ellenfelét, majd egy kényszerítő után centerezhetett, azonban ezt kivágják a tizenegyes pontról. Végül Tanács lő ballal, de próbálkozása elkerüli a kaput.
12'
Hiába van többet a Dorozsma kapuja előtt a SZVSE, eddig nem tudták pontosan megjátszani a társat a tizenhatos előterében, így nem is alakult ki komolyabb lehetőség. Sok pontatlanság jellemezi eddig a játékot mindkét részről.
8'
Ottlik Már kemény belépője után alakul ki némi vita, de végül marad a sárga a játékvezető zsebében. Hatvani bújna ki, azonban kisodródik a kiugratással, így nem tud lőni az ötös bal sarkáról.
6'
Az első korner is a SZVSE-é, a kicsiben elvégzett sarokrúgás után Péter ballal ívelné át a hosszúra, azonban nem talál társat labdája. Egyelőre a Dorozsma nehezen tudja megtartani a labdát.
3'
Csanádi tört be a jobbszélről, majd harcolt ki jó helyről járó szabadrúgást: Péter lőtte egyből kapura, ami okozhatott volna gondot Ábrahámnak, hiszen a kapus szemébe süt a nap az első félidőben, azonban a sorfalban elhalt kísérlete.
1'
Mintegy tíz perc várakozást követően a hazaiak kezdték a meccset. A SZVSE pirosban, a Dorozsma világoszöldben lép pályára.
17.40 - Kisebb közjáték, a dorozsmaiak edzője egyelőre nem ülhet le a kispadra a játékvezető szerint, így egyelőre nem kezdődött el a meccs. 17.26 - Mindkét oldalon több újonc: a hazaiaknál Péter Sándor, Király Dávid és Hatvani József, a dorozsmaiaknál pedig Bodré Gábor kapott helyet a kezdőben, a kispadon pedig ott ül Tóth Lukács, Csamangó Tamás és Cseh Richárd is új szerzemények közül. 17.21 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, hamarosan kezdődik a Magyar Kupa Csongrád megyei nyolcaddöntője. A két csapat már javában melegít a pokoli hőségben. az utóbbi pár nap hűvösebb időjárása után mostanra visszatért a meleg. A mérkőzés Dobai János sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

A nyolcaddöntőkkel folytatódik a Magyar Kupa országos főtáblájának megyei selejtezője: a sorozat ezen szakaszában már minden induló bekapcsolódik, így az első körben erőnyerő megyei I. osztályú csapatok is. Szerdán két megyei élvonalbeli együttes találkozik a SZVSE-stadionban, ahová a Kiskundorozsma látogat, mindkét csapat most debütál az idei kiírásban, ám csak egyikük lehet majd ott a legjobb nyolc között. Tavaly a bajnokik során egyébként oda-vissza legyőzték a Vasutasok a dorozsmaiakat - amennyiben szerdán döntetlennel érne véget a 90 perc, akkor azonnali büntetőrúgások következnek, így akár izgalmas délután előtt is állhatunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.