Sport

Labdarúgás: három meccs után is hibátlan a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: három meccs után is hibátlan a SZEOL + FOTÓK

2017. augusztus 27., vasárnap
Labdarúgás: három meccs után is hibátlan a SZEOL + FOTÓK

A Paksi FC II. ellen sem hibázott a SZEOL SC, amely Maksimovic Nikola góljával újabb három pontot szerzett.

Két veretlen együttes találkozott vasárnap délután a SZVSE-pályán, a SZEOL az NB III Közép csoportjának egyetlen hibátlan együttese volt a meccs előtt, míg a Paks egy mórahalmi iksz és egy Dabas elleni győzelem után érkezett a Tisza-partjára. Aktívabban kezdett a SZEOL, mezőnyben sikerült ellefele fölé nőnie, bár az magasabb osztálybeli tapasztalatokkal is bíró Daru Bence fejesével a Paks II. is jelezte, hogy abszolút nem elégedne meg az egy ponttal. Negyed óra elteltével Kéri Tamás lapos beadásáról maradt le centikkel Rácz László és Lévai Norbert is, majd Prokop Rostislavnak kellett bemutatnia egy szép védést Adamcsek Máté átlövése után. Nyílt, élvezetes meccs zajlott a félidő második felében, a SZEOL főképp a széleken próbálkozott, de Nikola Maksimovic átlövése után Rácz Gergőnek is nagyot kellett tornáznia azért, hogy kiszedje ezt a lövést a léc alól. A szünet előtt felgyorsultak az események: előbb Fejős Áron lopott labdát Gajág Gergőtől, de Daru Bence lapos lövése nem jelentett veszélyt a szegedi kapura, nem úgy Ondrejó Tamás látványos lövése, aki a Mihály Dávid által fejjel lekészített labdát lőtte a keresztlécre mintegy tíz méterről. A félidő után sem változott a helyzet, és a mezőnyben sokat dolgozó szegedieknek tíz perc kellett a gólhoz: Beretka Péter egy csellel több védőt is elküldött, majd ugyan leblokkolták lövését, de Nikola Maksimovic másodjára már nem hibázott, így megszerezte a vezetést csapatának, 1-0. A folytatásban kevésbé játszotta a futball a főszerepet: tíz perces szünetet követően Maksimovic majdnem megszerezte a második találatot is, de kevéssel elsuhant lövése a jobb alsó mellett. A hajrában átvette a kezdeményezést az atomvárosi fakó csapat, de egy szabadrúgáson kívül igazán nagy lehetőséget nem tudott kidolgozni Osztermájer Gábor együttese - a végén ugyan egy szögletet követően még a vendégek kapusa is előrejött, de ez sem hozott eredményt, így a SZEOL megnyerte harmadik mérkőzését, és továbbra is egyedüli csapatként 100%-osnak mondhatja magát a mezőnyben - ezzel a teljesítménnyel pedig vezeti a bajnokságot három fordulót követően. A SZEOL a következő játéknapon az újonc Vecsés vendége lesz, szombaton 17.30-tól.

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző.
2017. augusztus 27., 17.30
SZEOL SC
Paksi FC II.
Vége a mérkőzésnek
Játékvezető: Antal Péter * Asszisztens: Sebestyén László, Molnár Alex
1
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 3. forduló

SZEOL SC - Paksi FC II. 1 - 0 (0-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Antal Péter (Sebestyén László, Molnár Alex).

SZEOL:

Prokop - Kéri, Rácz L., Gajág, Grünvald, Forró, Ondrejó, Lévai, Mihály (Rabatin, 90'), Maksimovic (Papp Á., 81'), Beretka (Szabó A., 88'). Edző: Siha Zsolt.

Paks II.:

Rácz G. - Nagy Á., Hanol, Vlasics, Rácz Zs. (Berdó, 60'), Fejős, Simon M., Zachán (Kovács E., 86'), Nagy R., Adamcsek, Daru (Györgye, 65'). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

Gól:

Maksimovic (55').

Sárga lap:

Kéri (61') ill. Fejős (59'). Siha Zsolt:

"Férfias küzdelemben, megérdemelten nyertünk. Egy szervezett csapatot győztünk le. Ami tetszett, hogy végig masszívak voltunk, talán egy lehetősége volt az ellenfélnek, nekünk az első félidőben is volt három komoly helyzetünk, kapufát is rúgtunk, és a gólig a kapujukhoz tudtuk őket szegezni. Csak ismételni tudom magam, helyén kezeljük a dolgokat, jövő héten egy újabb nehéz, egy teljesen más meccs vár ránk, de oda is pontokért megyünk. Szerettünk volna két héttel ez előtt is így játszani, de akkor az ellenfél nem engedte, a srácok ma maximálisan betartották az általam kérteket. Beretka Péter olyan cselt csinált, ami ha az NB I-ben van, azt hetekig mutatják. Futballban a legnehezebb, hogy eredményes legyél és közben szolgáld ki a közönséget, most elsősorban arra törekszünk, minél több pontot szerezzünk."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.