Sport

Labdarúgás: büntetőkkel búcsúztatta a Bordány az FK Szegedet a Magyar Kupában + FOTÓK

Labdarúgás: büntetőkkel búcsúztatta a Bordány az FK Szegedet a Magyar Kupában + FOTÓK

2017. augusztus 23., szerda
Labdarúgás: büntetőkkel búcsúztatta a Bordány az FK Szegedet a Magyar Kupában + FOTÓK
bordany_fk31_gs

A főtábla kapujába lépett a Foliaplast-Bordány SK, miután 1-1-s rendes játékidőt követően büntetőkkel búcsúztatták az FK 1899 Szegedet a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Bordány, Bordány Sportpálya, 150 néző
2017. augusztus 23., 17.00
Foliaplast-Bordány SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szeles Ádám * Asszisztens: Bereczki Bence, Kakuk Szabolcs
1
-
1

Magyar Kupa, Csongrád megyei 3. forduló

Foliaplast-Bordány SK - FK 1899 Szeged 1-1 (0-1) Büntetőkkel: 5-3

Bordány, Bordány Sportpálya, 150 néző. Vezette: Szeles Ádám (Bereczki Bence, Kakuk Szabolcs).

Bordány:

Szűcs M. - Nagy Torma, Fodor B., Culafic, Kis, Malatinszki, Gajdacsi, K. Tóth, Mihalkó (Dani, 24'), Bárkányi, Dürgő (Tiszó - a szünetben).

Vezetőedző:

Hódi Mihály.

FK Szeged:

Kurucsai - Zsilák T., Zsilák M., Prontvai, Mannheim, Lajkó (Varga R., 83'), Csuka (Vass, 75'), Hegyesi, Heredea, Degovics (Rangos, 68'), Dóra.

Vezetőedző:

Kiss Balázs.

Gól:

Gajdacsi (74') ill. Mannheim (19') Hódi Mihály:

"Labdabirtoklásban jobbak voltunk, összességében igazságos döntetlen született. Kicsit csalódott vagyok, mert nem játszottunk jól, de a továbbjutásnak örülök, megyünk tovább."

Kiss Balázs:

"Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagyon jó teljesítményt nyújtottak, a Bordánynak pedig gratulálok a továbbjutáshoz."

Online közvetítésünk

TIZENEGYESEK4. pár: Prontvai is ront az FK-ból, erősen a felső lécre bombáz, Nagy Torma dönthet, a bal kapufa mellé be is helyezi erősen, 4-2, a Bordány nyeri a tizenegyes párbajt! 3. pár: Mannheim ront, K. Tóth nem, magabiztosan a felső sarokba, előnyben a Bordány, 3-2. 2. pár: Rangos Bence is betalál, magabiztosan a bal sarokba, 1-2. Fodor laposan gurít a bal sarokba, 2-2. 1. pár: Heredea az első lövő, nagy erővel lő a kapu bal oldalába, vezet az FK, 0-1. Culafic is belövi a kapu közepébe, 1-1. VÉGE.
90'
Igazságos eredmény születik, 1-1 a találkozó vége, de a továbbjutást el kell dönteni, így következik a büntetőpárbaj!
86'
Érezhetően mindkét csapat szeretne továbbjutni, nagyon parázs, jó mérkőzést láthat a közönség, mindent megtesznek a felek a győztes gól kiharcolásáért.
83'
Ismét változtat a vendég gárda, Lajkó Ádámot Varga Roland váltja a hajrára.
79'
Dóra János kerül remek helyzetbe, a 16-os vonaláról veszi célba a bordányi kaput, Szűcs csak ujjheggyel tudja kitornázni a félmagasan a jobb kapufa mellé érkező lövést.
75'
Közvetlenül a gól után cserél Kiss Balázs, Csuka Tamás helyén Vass Attila a folytatásban az FK-ban.
74'
GÓL! Némileg váratlanul egyenlítenek a hazaiak! Nagyjából 17 méterre az FK kapujától jut szabadrúgáshoz a Bordány, Gajdacsi Mátyás áll a labda mögé és mesterien tekeri el, Kurucsainak esélye sincs a hárításra, a jobb kapufa belső lapjáról vágódik a hálóba a labda, 1-1.
68'
Változtat a vendégek mestere is, Degovics Dániel helyére Rangos Bence érkezik.
63'
Az utóbbi percekben már változott a játék képe a játékrész elejéhez képest, a Bordány nagy nyomás alá helyezi a vendégeket, Fodor Balázs külsővel ereszt el egy lövést, ami a bal kapufa mellett zúg el.
55'
Most a hazaiak kerülnek helyzetbe, nagyjából 12 méterről veszi célba Gajdacsi a vendég kaput, de ezt a párharcot is a kapus nyeri, Kurucsai hatástalanítja a balról érkező kísérletet.
50'
Sokkal bátrabban kezd az FK Szeged, mint az első félidőben, ennek két lehetőség a hozadéka. Előbb Heredea Máté kap egy mélységi indítást, de egyszerre érnek oda a labdára Szűcs Marcellal, végül a bordányi kapus nyeri a párharcot és bedobásra tisztáz, majd Degovics Dániel kerül helyzetbe, sőt mi több gólhelyzetbe, de szabálytalansággal indítja meg a kapura törést, így a játékvezető visszafújja az akciót.
46'
Hódi Mihály változtatott a szünetben, Tiszó Kristóf érkezik a második játékrészre a Bordányba, Dürgő Péter nem futott ki a folytatásra.
46'
Kezdődik a második játékrész, amelyet a vendégek kezdenek.
SZÜNET.
45'
Ezzel véget is ér az első játékrész, amelyben a bordányi lehetőségek ellenére inkább az FK akarata érvényesült. Kiss Balázsék nagyon jól megszervezték a védekezésüket, lezárják a területeket, míg a Bordány lendületes játéka éppen emiatt nem tud kibontakozni, hiszen nagyon kis területen kellene megoldaniuk ezt a fajta stílust. Mindkét csapat bevonul az öltözőbe, félidő, 0-1.
45'
Gajdacsi Mátyás a bal szélről, szinte az alapvonalról kanyarítja be középre a labdát, ahol K. Tóth Gyula érkezik és fejel, de a vendég védők gyakorlatilag kiflipperezik a játékszert szögletre, ám a sarokrúgás már nem hordoz magában ilyen veszélyt.
40'
K. Tóth Gyula cselezget az FK tizenhatosának közelében, azonban elveszíti a labdát, de ismét visszatámad a hazai csapat, majd egy kaput el nem találó kísérlettel szabadul fel az FK Szeged kapuja.
36'
Nagy Torma Ricsárd kerül helyzetbe, nyolc méterről egy életerős fejessel veszi célba az FK kapuját, de Kurucsai Tamás hárítja a próbálkozást, mindenesetre óriási lehetőség volt ismét a Bordány előtt.
29'
A bordányiak mindent megtesznek az egyenlítés érdekében, gyakorlatilag a kapujuk elé szegezik a vendégeket, akik azonban hősiesen, helyenként önfeláldozóan védekeznek. Egy-egy kontrából igyekszik az FK ellentámadásokat vezetni, ott is inkább a jobb oldal aktívabb, de nem lenne meglepő, ha a következő találatot a Bordány szerezné meg.
24'
Cserélnek a hazaiak, Mihalkó Gergőnek ennyi volt mára a játék, helyén a kettes számú Dani Péter a folytatásban.
19'
GÓL! Némileg váratlanul megszerzi a vezetést az FK Szeged! A bordányi tizenhatos közelében történik egy érdekes szituáció, a hazaiak sípszóra és kifelé megítélt szabadrúgásra várnak, ám a játékvezető nagyon helyesen nem ítél semmit. Mannheim Dorián a legszemfülesebb, lecsap a labdára a sípszóra váró bordányi védők között és 14 méterről a bal felső sarokba emel, 0-1.
13'
Itt az első ziccer! Egy baloldali beadás után Gajdacsi előzi meg az FK kapusát, majd öt méterről, teljesen üresen a kapu fölé fejel. Nem sokkal később ismét Gajdacsi kerül helyzetbe, sőt, be is talál a vendégek kapujába, azonban előtte szabálytalan eszközökkel takarította el az útjából Zsilák Tamást, így a játékvezető - teljes joggal - érvényteleníti a találatot.
9'
Az első perceket nagyon megnyomta a Bordány, óriási lendülettel vetették magukat a találkozóba a hazaiak. Szemmel láthatóan szeretnének az első 15-20 percben vezetést szerezni, ugyanakkor az FK hősiesen védekezik, sőt egy-egy ellentámadást is el tudtak indítani. Dóra János rutinjának köszönhetően 2-3 alkalommal is sikerült megtartaniuk a bordányi térfélen a labdát, ám egyelőre a hazaiak akarata érvényesül.
1'
Ebben a pillanatban elkezdődött az összecsapás, a hazaiak fehér felsőben, sötétkék nadrágban és fehér sportszárban lépnek pályára, míg a vendégek hagyományos kék-fekete összeállításukban játszanak. A Bordány kezdte az összecsapást, gyakorlatilag csak az enyhén változó szél zavarja meg a tökéletes futballidőt.
16.53 Köszöntjük olvasóinkat, néhány perc és kezdődik a Foliaplast-Bordány SK és az FK 1899 Szeged Magyar Kupa összecsapása. A mérkőzés 17 órakor kezdődik Szeles Ádám sípszavára.

A mérkőzés elé

A főtábla kapujába léphetnek a csapatok a Magyar Kupa Csongrád megyei selejtezőjének harmadik fordulójában, hiszen három csapat képviseltetheti magát a főtáblán, a mérkőzésen pedig már a legjobb négy közé jutás a tét. A hazaiak még gólt sem kaptak az előző két körben, előbb a Nagylakot ejtették ki egy 2-0-s idegenbeli győzelemmel, majd szintén 2-0-s győzelmet arattak a Szőreg otthonában. Az FK az Apátfalva otthonában aratott sikerével indította az idei kupaszezont, a második körben pedig a Tömörkényt búcsúztatták 3-0-val. Hódi Mihály együttese a bajnokságot is győzelemmel kezdte, hétvégén az újonc Zsombó otthonában nyertek 3-2-re, az FK összecsapása azonban technikai okok miatt félbeszakadt. A megyei selejtező harmadik köréből három mérkőzést már lejátszottak, az Ásotthalom, a Csongrád és az Algyő is ott van a legjobb négy között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.