Sport

Labdarúgás: az utolsó percekben mentett pontot a HFC a Makó ellen

Labdarúgás: az utolsó percekben mentett pontot a HFC a Makó ellen

2017. augusztus 19., szombat
Labdarúgás: az utolsó percekben mentett pontot a HFC a Makó ellen
labdarugas_foci_futball_gs

Kétszer is vezetést szerzett a Makó a Hódmezővásárhely ellen az NB III Közép csoportjának Csongrád megyei rangadóján, ám a hazaiak kétszer is egyenlíteni tudtak, így 2-2-s döntetlennel zárult a mérkőzés.

Korán vezetést szerzett a vendég Makó a Hódmezővásárhely otthonában. Az előző félszezont Vásárhelyen töltő, ám ott sok sérüléssel bajlódó

Babolek Zoltán

a nyolcadik percben vette be

Bordás Dániel

kapuját. A hazaiak válaszul több helyzetet is kidolgoztak, ami meghozta az eredményét, a 33. percben

Faggyas Milán

találatával egalizált

Major László

együttese. A fordulás után aztán ismét előnybe került a vendég gárda, Babolek után egy másik nyári szerzemény,

Lipták Ákos

is betalált és úgy nézett ki, hogy a Makó mindhárom pontot elviheti Hódmezővásárhelyről. Faggyas azonban ezt máshogy gondolta és a 88. percben másodszor is kiegyenlített. Több találat már nem született, így igazságosnak mondható döntetlennel zárult az NB III Közép csoportjának Csongrád megyei derbije. Ezzel mindkét csapat veretlen két forduló után, igaz, ez csak két-két megszerzett pontot jelent, hiszen az első körben is döntetlennel rajtoltak mindketten. A Hódmezővásárhely a következő fordulóban is folytatja a megyei rangadók sorát, hiszen a Mórahalom vendégeként lépnek pályára szombaton, míg a Makó a Szentlőrincet fogadja a harmadik körben.

Labdarúgó NB III. Közép csoport, 2. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Makói FC 2–2 (1-1)

Hódmezővásárhely, Városi Stadion. Vezette: Kovács Imre (Kulcsár Dániel, Nyerges Zsolt).

HFC:

Bordás – Huszár, Pataki, Kormányos (Bartyik N., 78'), Mezei, Máté (Kökény, 71'), Prasler, Szilágyi N., Laczkó (Végh, 71'), Ablonczy, Faggyas.

Vezetőedző:

Major László.

Makó:

Garamvölgyi – Takács J., István L., Lipták Á., Széll, Sirokmán, Tóth T. (Bánóczki, 61'), Varga R., Rakonczai, Gémes (Vajna, 81'), Babolek (Gilinger, 91').

Edző:

Méhes Tibor.

Gól:

Faggyas (33', 88') ill. Babolek (8'), Lipták (67').

Sárga lap:

Huszár (15'), Bartyik N. (93') ill. Tóth T. (17'). Major László:

"Ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni, rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, de nagyon sokat el is puskáztunk. Gratulálok a Makónak, hogy el tudtak vinni egy pontot tőlünk."

Méhes Tibor:

"Reális eredmény született, az első félidőben a Hódmezővásárhelynek volt több helyzete, a második játékrészben nekünk. Sajnálom, hogy nem tudtuk kihúzni az utolsó perceket kapott gól nélkül, de abszolút elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Nagyszerű csapatom van, akik játsszák a futballt, gratulálok a játékosaimnak a ma mutatott teljesítményükhöz."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.