Hírzóna

Koszovói migránsokat tartóztattak fel Röszkénél

Koszovói migránsokat tartóztattak fel Röszkénél

2017. augusztus 13., vasárnap
Koszovói migránsokat tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra hat migráns Röszke közelében szombat este, a rendőrök feltartóztatták őket - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.

A járőrök nem sokkal 23 óra után, Röszke közigazgatási területén tartóztatták fel a határsértőket. A férfiakból álló csoport tagjai magukat koszovói állampolgárnak vallották, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz - áll a közleményben. Az érvényes jogszabályok szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.