Kultúra

Koncerttel gyűjtöttek adományt a Dómban + FOTÓK

Koncerttel gyűjtöttek adományt a Dómban + FOTÓK

2017. augusztus 31., csütörtök
Koncerttel gyűjtöttek adományt a Dómban + FOTÓK

A 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia keretein belül csendültek fel a különböző felekezetkhez köthető dallamok a szegedi Dómban kedd este.

Jótékonysági koncertre várták kedden az érdeklődőket a fogadalmi templomban a 28. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciához kapcsolódóan, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Ökumenikus Kórus közreműködésével. A koncert különlegességét az adta, hogy nem csak a különböző hazai felekezetek képviselői osztották meg gondolataikat a közönséggel, hanem a zenei felhozatal is az egyes felekezetekhez illeszkedett: az evangélikus egyházhoz

Bachtól

választottak darabot, a reformátushoz

Kodály Zoltán

genfi zsoltárjának részlete csendült fel, a katolikus egyház képviselőjének beszédéhez

Liszt Ferenc

Krisztus-oratóriumából hangzott el egy rész, a görög-katolikus egyházhoz pedig a

Tóth Péter

által komponált Szent Gellért-oratórium egy részlete mellett döntöttek. A jótékonysági esemény bevételét a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia kapta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.